Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 7. lokakuuta 2016

Mielenkiintoinen majapaikka

Olen ollut tämän viikon keskiviikosta asti Kotkassa. Majapaikkana minulla on kahden muun naisihmisen kanssa vanha pieni talo, jonka vuokrasimme. Tämä on ihan mukavan idyllinen paikka paikoin, mutta on tästä vähän sanottavaakin.


Pihalla on jopa huussi, josta olen tietysti oikein tyytyväinen, vaikka en sitä ole käyttänytkään. Kurkistin sisään ja totesin ihan toimivaksi laitokseksi.


Talon kylkeen on rakennettu pieni varasto, joka on ihan hyvin tyyliin sopiva, vaikka ovi onkin maalattu hopeamaalilla.


Heti sisällä ollessani huomasin tietynlaisen hajun, jota muut eivät haistaneet. Mutta olin varma, että talossa on jonkinlainen kosteusongelma. Ja niin kävin kurkistelemassa vähän paikkoja. Sokkeli olikin muurattu umpeen.


Löysin sokkelista kaksi pientä kissanluukkua, jotka molemmat olivat tukossa. Eli alapohjaongelma taitaa olla talon pahin hajun aiheuttaja. Onneksi ei tarvitse pidempään asua täällä, olisi varmaan aika pian isompia terveysongelmia tiedossa. Kolme yötä on ihan tarpeeksi. Huomasin tänään, että haju oli tarttunut jo vaatteisiin.


Olohuoneessa on ilmalämpöpumpun lisäksi myös toimiva pystymuuri. Siitä annan kyllä täydet pisteet.


Keittiön puuhellakin on jätetty olemaan, vaikka ei käytössä olekaan. 


Sähköt taitavat olla hieman kyseenalaisesti asennetut.


En mennyt löylyihin, koska en uskaltanut kiivetä ylälauteelle. Tai sinne vielä olisi ollut helppo mennä. Ikkunakin on mukavasti juuri parhaalla paikalla. Voi ihan rauhassa pyllistellä naapurille.


Ihan hauska nähdä tällaisia viritelmiä. On niin tyytyväinen olo sitten kotona, vaikka vielä mitään ei ole tehtykään. Mutta eipä ole tällaisia ongelmiakaan.

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti talossa oleva homeongelma ei ehdi aiheuttaa terveydellistä haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin sentään aiheutti. Nenä oli tukossa, mutta muuten selvisin vain hajulla. :)

   Poista
 2. Ai siä olet ollut täällä Kotkassa! Olisinpa tiennyt niin olisi voitu vaikka tavata! Täällä on vanhoilla asuinalueilla kaikenlaisia rakennuksia, joissa on vaikka minkälaisia korjausvirityksiä, eikä aina niin asianmukaisia. Ehdittekö muuten yhtään kierrellä katselemassa kaupunkia, vaikkapa noita meidän kauniita puistoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, kun olisin tiennyt! Illat oli vapaata, joten olisin voinut hyvin kaiken sen istumisen vastapainoksi pyytää sinua oppaaksi. Majapaikka oli kaukana keskustasta ja muuten olimme Karhuvuoren urheilutalolla. :)

   Poista
 3. Olen kerran ollut Maarianhaminassa hotelissa yötä jossa ei meinannut voida yöpyä yhtäkään yötä. Homeen haju oli niin kova. Pakko oli se yö kärvistellä, kun olin Poika 1 kanssa jalkapalloturnuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen suuresti, etteivät kaikki ihmiset haista sitä. Joskus on vaan kestettävä, kun muuta ei ole tiedossa. :)

   Poista
 4. Olipas vähän omalaatuinen paikka. Onneksi ette viipyneet pidempään, jos siellä sitä homettakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika hassu paikka kaikkine puutarhakoristeineen ja sähköviritelmineen. Huomasin, että kotkalaiset puhuvat venäjää, ei paljon suomea kuullutkaan missään. :)

   Poista
  2. Kotkalaiset puhuu kyllä ihan vaan kotkaa, mutta täällähän käy tosi paljon venäläisturisteja kun tuo raja on vaan n. 65 kilsan päässä. Citymarketin tai Prisman parkkipaikalla on joskus kesälauantaina noin jokatoisessa autossa itänaapurin rekkarit. Ja Karhuvuoren kerrostaloissa asuu Kotkan suurin venäläisyhteisö.

   Poista
  3. Prismassa tosiaan kuuli vain venäjää ympärillään. Taitaa heitä siellä asua aika monta. Myös vuokraemäntä oli venäläinen. :)

   Poista
 5. No voi että, Kotka on tuossa 30km. päässä. Kotkassa sanotaan miä ja siä sillee vähä venyttämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, siellähän olisi ollut lähellä hyviä kyläpaikkojakin! :)

   Poista