Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 5. toukokuuta 2015

Tuolit trenkitupaan

Koska pirttipöytä penkkeineen lähti pihatupaan, otimme sen aiemman punaisen pöydän takaisin käyttöön. Tuoleja siihen löytyi vähän sieltä sun täältä.


Kaksi kellertävää pinnatuolia löytyi talon yläkerran sivukomerosta. Ne ovat Turussa tehtyjä pohjan tekstin mukaan. Viimeisin käsittelykerros on varmaan vernissaa, koska tuolit tuntuvat hieman tahmeilta. Pestessäkin jäi pesuliinaan keltaista. Mutta hyvät ja tukevat tuolit nämä ovat.


Toisella puolella pöytää on kaksi lähes samanlaista pinnatuolia. Toinen on valkoinen, joka löytyi talon yläkerran makuuhuoneesta.


Kummassakin tuolissa on tällaiset hauskat leikkaukset selkänojassa.


Harmaa tuoli oli trenkituvan yläkerrassa. Siinä on koristeellisempi istuin.


Syöttötuoli oli talon yläkerrassa. Sitä tarvitaan juhlien aikana pienimmälle vieraalle. Isännän suku majoitetaan trenkitupaan. Vielä pitää noutaa kamarin puolelle pinnasänky.


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava löytää näin hyväkuntoisia tuoleja. ;)

   Poista
 2. Voi ihanuus mitä tuoleja...tuo syöttötuoli on mainio..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että edellisen asukkaan isä on aikoinaan tämän syöttötuolin tehnyt. Hän on tehnyt tänne paljonkin huonekaluja.

   Poista
 3. Voi mikä syöttötuoli, hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätöjäkin on kolme jaloille. Ainoa huono puoli on se, että tässä ei ole sitä eturistikkoa suojana.

   Poista
 4. Tää postaus ei nyt mitenkään helpota sitä seikkaa, että mun tartteis löytää omaan keittiööni jotkut kivat uudet vanhat tuolit! Hiipii pieni kateuden peikko... Tuohon syöttötuoliinhan voi sitoa jotkut nauhat eturistikoksi, luulisi toimivan ainakin tilapäisesti eikä kuitenkaan vahingoita upeaa tuolia itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauhoja ajattelin itsekin. Luulisi siinä pysyvän, kun tuolin saa aivan kiinni pöytään. Nyt vaan katsomaan kaikki kirpputorit läpi, kyllä tuoleja vielä maailmassa on. Nämä kyllä löytyivät aika helposti. :)

   Poista
 5. Harmaa tuoli miellytti mua eniten. No, tottapuhuen syöttötuoli. :D

  Älkää pitäkö sähköpatteria, uunia ja mikroa päällä yhtä aikaa. Vanhat sähköasennukset saattaa pettää moisen kuormituksen alla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasit hurjat sähköviritelmämme. =) Pitääpä muistaa, etteivät ole kaikki yhtäaikaa päällä. On kovin niukasti noita pistorasioita täällä.

   Poista