Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 28. toukokuuta 2015

Hieman Isännän juhlista

Isännän nelikymppisiä siis vietettiin keväisen koleassa, mutta osin aurinkoisessa säässä viime lauantaina. Itse en päässyt järjestelemään pirskeitä paikan päälle, mutta tein töitä sitten etänä sen minkä voin ja ohjeistin Isäntää. Perjantaina saapuivat Isännän sukulaiset, jotka sitten hoitelivatkin kaiken ruokapuolen.


Isäntä sai kyllä itse valmistaa alkudrinkin lähettämäni ohjeen avulla. Tältä se näytti ensin.


Mutta oikein raikkaan väristä ja makuista siitä tuli. Juoma oli siis hiilihapotettua raparperijuomaa (sitruunahapolla valmistettua). Isäntä pukeutui juhliin hyvin ajanmukaisesti miljonäärihousuihin ja sakettiin.


Minulla oli ajatuksena ostaa halvat valkoiset lakanat pöytäliinoiksi, mutta se sitten estyi. Onneksi Isäntä löysi muovikassillisen pöytäliinoja Trenkituvan yläkerrasta, jotka tähän teemaan kävivät oikein hyvin. Ei varmasti kenellekään tullut mitään pönötystarvetta.Ruuat menivät niin äkkiä, ettei oikein kuvaakaan ehtinyt ottaa, mutta hyvää se oli, kerrottakoon nyt. Listalta löytyi keitetyt perunat, karjalanpaisti, kalapyörykät, naudan sisäpaisti, kasvikset, salaatit, karjalanpiirakat ja juomana sai maistaa oman viinitarhan satoa. Ruuat riittivät ja vieraat kiittivät, joten hienosti meni, vaikka en mitään tehnytkään. :)

Lahjojen jälkeen oli kahvin ja kakkujen vuoro. Sitten pitikin saada väkeen jotain liikettä, etteivät aivan nuukahtaneet kaiken syömisen jälkeen. Vuorossa oli aarrejahti. Ja tässä se on esiteltynä tekstin ja kuvien muodossa. Saatko ratkaistua?

Tehtävänä on käydä kaikki rastit läpi missä tahansa järjestyksessä. Joka rastilla on kirjain. Kun olet kerännyt kaikki kirjaimet, muodosta niistä järkevä sana. Se on paikka jossa aarre on. Nopeus on valttia.

Rastit:
1. Punaisella seinällä on niin paljon sähköä. Tullessasi jo näit tämän.
2. Etelän hetelmät kypsyvät syksyllä. Niistä voi nauttia vaikkapa istuen.
3. Ei se haju mitään, mutta kun kellokin pysähtyi. Siellä se vaan nurkassaan seisoo.
4. Pullat hyvät leivotaan, nytpä alan ruuvaamaan.
5. Ennen vanhaan täällä säilytettiin eläinten heinät. Oli helppoa tiputtaa kattoluukusta alas. Nyt on vain puita.
  6. Kaikkea suurta voi täällä säilyttää. On ilmavaa, eikä oviakaan ole enää häiritsemässä. Vain hevonen tästä puuttuu, jotta pääsisi ajelulle.
7. Säilytykseen on käytetty tätäkin ja piiat ovat nukkuneet kesäisin. Jospa vielä kupponen olisi tallella.
8. On tilaa jopa traktorille, tai sitten Datsunille.
9. Kaukaisimpaan kolkkaan on tehty Peltolampi.
 10. Kun hätä on suuri, on harmaa apukin lähellä. Tai vaikka polttopuita voisi pilkkoa.Moni arvasi jo puolessa välissä paperia, mistä aarteen löytäisi. Aarre itse oli makeaa ja suussasulavaa ja nopeimmat saivat isoimmat karkit. Siskoni laittoi minulle antibiootit heti juhlan alussa ja ilta-annosta varten minun pitikin lähteä sitten jo kuudelta ajelemaan takaisin. Minun sukuni lähtikin samassa ja Isäntä jäi oman sukunsa kanssa viettämään vielä iltaa ja grillaamaan ja chillaamaan.


Koska Kivimäen sisävessa oli pois käytöstä, piti rakentaa juhlavessa. Niinpä Isäntä sai raivata tämän tilan sitä varten.


Vieraat kehuivat vessakäyntiä hyvin eksoottiseksi kokemukseksi. Kylpyhuoneessa oli myös tällainen pytty, johon kuivikkeeksi laitettiin pellettiä. Käytössä oli lisäksi trenkituvan viereinen huussi ja trenkituvan vessa.


Juhlat onnistuivat loppujen lopuksi hienosti. Ja oli mukava itsekin päästä sinne.

2 kommenttia:

 1. Isännäll onnea jälkikäteen!
  Hyvin meni juhlat eikä sun tarvin hössöttää. Koitahan parantua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menivät kyllä minun osaltani todella pienellä hössöttämisellä. Kyllä minä tästä kovasti edistyn päivä päivältä, vaikka vielä on kuumetta ja crp yli sadan.

   Poista