Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 28. huhtikuuta 2020

Vanhan vesiaiheen kunnostaminen

Neljä vuotta sitten tein summittaisen puutarhasuunnitelman tammikuisena talvipäivänä. Siihen kuului myös päädyn kukkapenkin vesiaiheen kunnostaminen. Varsin nopeasti suunnitelma ei ole edennyt, mutta sitäkin varmemmin.


Kaivoin tästä altaasta kasvit ja mullat pois jo viime vuonna, joten kovin suurta raivaustyötä ei enää tarvittu. Jonkin verran multaa ja roskaa oli altaan pohjalla, mutta ne sai helposti lapiolla pois.


Edellisen asukkaan käyttämää muovia meillä oli vielä varastossa, joten päätimme käyttää sitä altaan vuoraamiseen. Myös kiviä ja laattoja löytyi ympäri tonttia, joten niitäkään ei tarvinnut erikseen hankkia.


Reunus peitettiin laatoilla ja niiden takaa mullalla, jota muutenkin tarvittiin lisää. Multaa meillä oli vielä trenkituvan vieressä kasassa.


Kokeilimme, miten allas täyttyy. Hienostihan vesi sopi tuohon, eikä missään tuntunut olevan isompaa reikää, vaikka tietysti kissat kävivät tassuttelemassa muovilla ennen sen laittoa altaaseen.


Allas alkoi näyttää heti alkuunsa siltä, kuin olisi aina tuossa ollutkin käytössä. Niinhän on tietysti parastakin, ettei erotu ympäristöstään liikaa. Onneksi muovikin peittyy aika hyvin tuonne reunuksen alle.


Meillä oli pieni pumppukin olemassa, joten päätimme laittaa sen tähän pulputtamaan.


Siinä se nyt solisee aamukahdeksasta iltakymmeneen. Kissat ovat jo oppineet uuteen juoma-astiaansa. Näin myös mustarastaan vierailun altaalla. 

  

Tällä kertaa allas ei tullut maksamaan mitään, sillä kaikki tarvittava materiaali oli jo olemassa. On tuosta ylimääräisestä romusta jotain hyötyäkin. :)

12 kommenttia:

  1. Voi kun on ihana! Miten voikaan tuon virtaavan, solisevan veden ääni olla noin suloista ja rauhoittavaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isännän kanssa käymme aina iltaisin vielä katselemassa ja kuuntelemassa veden solinaa. On se vaan niin miellyttävää. :)

      Poista
  2. Hieno, meilläkin solisee huhtikuusta lokakuuhun tuolla pihalla. Lähistöllä ei ole luonnon vesistöjä joten tämä meidän on lintujen oravien ja kissojen sekä koirien juoma astiana. Viime kesä vallankin oli niin kuiva että oli jo ihan hengen pelastus altaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivina kesinä on todella tärkeää huolehtia myös pihapiirin eläinten juomatarpeista. :)

      Poista
  3. Onpa söpö, ihana! Ihan parasta, kun pihasta löytyy tuollaisia vanhoja elementtejä (ja kun niitä kunnostetaan!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, kun joku on jo aiemmin hoksannut, että tuohon selvästi kuuluu pieni vesiaihe kasvien keskelle. Odotan jo innolla kesää, jolloin kasvit reunustavat altaan. :)

      Poista
  4. Vesiaihe pihassa on aina silmälle ja aisteille mieluinen.

    VastaaPoista
  5. Tässä todella tuli romut hyötykäyttöön :) Solina on niin mukavan kuuloista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää hyötykäyttöä tavaralle. Solina kuuluu aika pitkälle. :)

      Poista
  6. Hei! Vuosia olen seurannut uurastustanne kotia & pihaa kunnostaen, jo edellisen kodinkin aikaan. Olen huono kirjoittamaan mutta nyt tuli mieleen, että onhan vedessä iso kivi tms josta pienet eläimet pääsevät pois altaasta. Varmaan onkin mutta kunhan tarkistan. Aurinkoista kesän jatkoa! <3 terveisin T-R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjassa on muutama tiili lähellä reunaa. Pienille ötököille ei valitettavasti ole kulkusiltaa, mutta voisi sellaisen vielä laittaa. :)

      Poista