Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 2. tammikuuta 2017

Remonttiapua

Siskoni kysyi, saisivatko tulla auttamaan remontissa. Heidän mielestään ei kuulu yhtä huonetta tuhertaa vuositolkulla, joten mielellään tulisivat tekemään jotain. Tietysti tarjottu apu oli oikein tervetullutta. 


Aloitimme sekoittamalla kattomaalin vernissasta ja pigmenteistä. Tämä oli todella uutta ja eksoottista heille. Samoin liisterin keittäminen vehnäjauhoista ja vedestä oli aivan uutta ja ihmeellistä, mutta hyvin sopeutuivat annettuihin reunaehtoihin.


Kotona olivat miettineet, että miten muka makuulaveria voi käyttää seinään, mutta selvisihän se, että makulatuuristahan oli kyse. Hienosti huone etenikin. Pinkopahvit tulivat seinään valmiiksi ja melkein kaikki makulatuurit. Pieni pätkä nurkassa on vielä paperoimatta.


Kattomaali on helmenharmaata pellavaöljymaalia. Mietin, että jäikö liian valkoiseksi, mutta ehkä se ei haittaa. Kattolistat siskoni maalasi myös. Kuvasta näkyy, miten paljon vaaleammalta listat näyttävät uudessa maalissaan verrattuna katon vanhaan maalipintaan.


Raitakohta pitää käsitellä vielä kerran erikseen ennen toista koko kerrosta. Muutama päivä menee kuivatellessa kerroksia, mutta eiköhän katto tänä vuonna tule valmiiksi.


Siskoni miehensä kanssa lupasi tulla toistekin, joten remontti saattaa edetä nykyistä nopeammin.

18 kommenttia:

 1. Lisäkädet ei ole koskaan remontissa pahasta. Hienoa jälkeä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampi käsipari saa enemmän aikaan. Mukavaa saada vähän valmista aikaan. :)

   Poista
 2. Hyvää jälkeä. Katto on tosiaan eri värinen kuin listat mutta asia korjautunee. Kun on enemmän porukkaa tulee nopeammin valmista. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia korjautui jo maalatessa. Lähinnä mietin, että olisiko sävy voinut olla hieman tummempi. Sen saisi vielä korjattua, jos toisen kerroksen laittaisi hieman tummemmalla, mutta katsotaan nyt, miltä näyttää. Todellakin muutamassa tunnissa sai jo paljon aikaiseksi. :)

   Poista
 3. Mielettömän hienoa, että apua tarjottiin - ja tarjotaan vielä vastaisuudessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hieno juttu, että tulivat ihan pyytämättä auttamaan. Meillä on kyllä tekemistä pitkäksi aikaa, joten apu on tervetullutta. :)

   Poista
 4. Huippua,kun on halukkaita talkoolaisia apuna.Maali saa jo ihmeita aikaan.
  Hieno tuo nurkassa oleva kakluuni.
  Montako kamaria teilla onkaan talossa remontoitavana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä päädyssä ovat makuukamari ja kirjasto, keskellä sali ja toisessa päädyssä keittiö. Niiden lisäksi eteinen, kaksi kuistia ja kylpyhuone. Yläkerta on hyvässä kunnossa, eikä sitä tarvitse edes ajatella vielä. :)

   Poista
 5. Onnenpekat kun saitte apua! :). Teittekö jotain pohjakäsittelyä kattoon? Meillä on myös katonmaalaus jossain vaiheessa edessä, mutta vielä emme ole oikein ehtineet suunnitella työvaihetta tai tutkia, mitä se vaatii. Paneelikattoa jos joutuu lähteä rapsuttelemaan tai maalipesulla maalia poistamaan, voi olla aika iisakinkirkon kokoinen homma… :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto oli muuten hyvässä kunnossa, tasainen maalipinnaltaan, mutta komeron kohdalla piti hioa ja maalata paikkamaalausta ennen varsinaista maalia. Tämä katto oli varmaan kaikkein helpoin käsiteltävä. Muissa tiloissa joutuu raaputtelemaan ja hiomaan enemmän.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää. Meillä tuo kaikki vielä eesäpäin. Ens kesänä jos saatais katto laitettua sen jäläkeen päästään sisäpuolta laittelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto onkin tärkein laittaa kuntoon. Sen jälkeen voi huokaista helpotuksesta. :)

   Poista
 7. Ihan mahtavaa tarjoutua remonttiavuksi. Sitä tulee ihan uutta puhtia kun saa lisäkäsiä ja yhdessähän on aina hauskempaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan niin se on, seuran vuoksikin on mukavaa saada remonttiapua. :)

   Poista
 8. Hienoa, että saitte remonttiapua ja vielä ihan pyytämättä.

  VastaaPoista