Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 2. elokuuta 2024

Ja taas lisää kasveja

Arvelimme, että pihaympyrään voisi vielä laittaa muutaman kasvin. Katsoimme, että yksittäiset pallotuijat edessä olivat vähän hassuja. Niille olisi parempi paikka muiden pallotuijien kanssa takarivissä. Pallotuijien tilalle taas kävisivät ruusut. Tällä kertaa löytyikin pari Hansaa. Voimme tulevaisuudessa vertailla, kummat ovat parempia tähän. 


Ruusut ovat keskenään kuitenkin niin samanlaisia, ettei suurta eroa varmaan synny. Hansa voi olla vähän suurempi, mutta tilaakin on vähän paremmin niille.


Kolmas ruusu oli nostalgiaruusu Aquarell, jolla on kauniit roosan ja aprikoosinsävyiset suuret kukat.


Siirrettyjen pallotuijien taakse istutimme vielä kaksi lamoherukkaa, joissa oli jo kaunista punertavaa syysväriä.


Tammen juurelle hortensioiden joukkoon istutimme kaksi kuusamaa. Tummempi on komeakotakuusama Nana Purpurea ja oikeassa kulmassa tarhakotakuusama Picobella Rosa. Kukintaa pitäisi nyt olla tarjolla lähes koko kesän tällä alueella.


Vielä on tietysti laitettava paljon tulppaaneja, narsisseja ja muita sipulikukkia varmistamaan kukintaa keväällekin. Oksasilppuakin on levitettävä reilusti kaikkialle, ettei vaan heti joudu kitkemään. Joskus tulevaisuudessa pitää hankkia lisää maanpeitekasveja, sillä oksasilppukaan ei ole ikuinen rikkaruohontorjuja.

6 kommenttia:

  1. Tuo teidän pihaympyrä on niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tuli kyllä hieno! Parin vuoden päästä se alkaa jo näyttää valmiilta, kunhan nuo kasvit juurtuvat kunnolla ja alkavat kasvaa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä pihassa on valtavasti tilaa tehdä kaikkea.

      Poista
  3. Oksasilppua kannattaa laittaa, se stää kyllä osan rikoista. Tulee hieno alue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku päivä pitää kärrätä uutta oksasilppua ja peitellä nuo ei-toivotut kasvit. Kanat sen silpun siitä edelleen käyvät rompsimassa, mutta pysyypä edes hetken.

      Poista