Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 20. maaliskuuta 2018

Salin vuoro vihdoinkin

On tullut aika siirtyä ihan tosissaan salin purkamiseen ja uudelleenrakentamiseen. Käytimme kokonaisen päivän sen tyhjentämiseen kaikesta mahdollisesta tavarasta, mutta osa huonekaluista jäi edelleen paikoilleen, sillä niille ei ole olemassa paikkaa niin pitkäksi ajaksi. Lattian maalaamisen ajaksi toki varmasti suurin osa lähtee, mutta lattian tekemiseen on vielä matkaa.


Joillekin uusi järjestys on sopinut mainiosti. Ikkunan edessä olevalla pöydällä sijaitsevat pehmustetut tuolit houkuttelevat kissoja, sillä ylhäältä näkee sekä pihalle että sisälle, ja päiväunet saa otettua mukavasti siinä sivussa.


Yksi seinistä on jo purettu, mutta oviaukko ja sen reunat ovat vielä kesken. Tästä on hyvä aloittaa sitten uuden rakentaminen.


Ikkunaseinällä on vielä purkamista. Nuo jälkikäteen tehdyt kattolistat otamme pois, samoin seinämateriaalit hirrelle asti. Ikkunan alla on jättikokoinen vesipatteri, joka pitää saada pois tilasta putkineen.


Keittiön puolen seinä vaatii paljon tekemistä. Tuo vesiputki pitää poista katonrajasta, ovi siirtää takaisin alkuperäiselle paikalleen ja muuri pitää tasoittaa. Katto on maalattava, sillä tuon vesiputken laittamisen jälkeen katto on maalattu, jolloin tuonne vanhaan kattoon on jäänyt malaamaton alue. Nurkassa pitää paikata myös lattiaa takan jalkojen kohdalta.


Eteisen puolen seinä on helpoin, sillä siinä riittää vanhojen materiaalien poisto ja uusien pintojen laittaminen.


8 kommenttia:

 1. Huoh... sanoinkin jo viime kesänä, kun oma urakka tuntui kamalalta, että se on kuin lomaa teidän huhkimiseenne verrattuna! Mutta ihana tulee, voimia vaan molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olemme varmaan se pahin remonttikohde. :D Mutta hitaasti kiiruhtaen jopa täällä joskus tulee valmista. :)

   Poista
 2. Ei teillä kyllä vapaa-ajan ongelmia ole <3 Mutta loppu tulos varmasti palkitsee :) Söpölle kisuliinille silityksiä ja sinulle oikein mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaa-aikaa tuntuu vain olevan hieman liian vähän. :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Siinä on urakkaa sopivasti, ei tarvitse miettiä mitä tekisi iltaisin. Oletteko koskaan kurkanneet lattialautojen alle millainen eriste siellä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattian alla on sammalta, joka salin kohdalla on ihan kunnossa. Se helpottaa hurjasti tätä huonetta. :)

   Poista
 4. Ompas teillä mielenkiintoiset vaiheet tämänkin huoneen kanssa,tekemistä riittää. :)

  VastaaPoista