Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Pieniä alkuja

Olen yleensä aloittanut taimikasvatuksen jo tammikuussa, mutta tänä vuonna tein ensimmäiset kylvöt vasta muutama päivä sitten. Päätin jopa käyttää hyödyksi vielä olevia styrox-laatikoita, sillä niissähän on loistavat olosuhteet kasvatukselle. Tänä vuonna ainakin vielä kaikki on pysynyt kohtuullisena, enkä ole lähtenyt kokeilemaan liikoja. Silti ensimmäisessä kylvössäkin on jo reilusti purkkeja.


Kylvin hunajamelonit sekä vesimelonit. En ole vielä koskaan saanut näitä oikeiksi istutettaviksi taimiksi, mutta yritän vielä kerran. Jospa tänä vuonna onnistuisi saamaan nämä kasvihuoneeseen asti.


Tomaatit nousevat jo kovalla tohinalla. Paprikat ovat vielä vaisuja, mutta saattavat ihan kohta olla valmiina nousemaan taimelle. Näiden lisäksi kylvin ananaskirsikkaa, vaikka ajankohta on jo turhan myöhäinen sille.


Tähän asti siis kevätkylvöjen kanssa on mennyt ihan kivasti, vaikka aloitin näin myöhään. Toivottavasti syksy on lämmin ja kaunis, jotta tomaatit ja paprikat ehtivät kypsyä.

10 kommenttia:

 1. Toivon minäkin lämmintä kasvukautta. Viime kausi oli tomaateille huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vanhat viisaudet sään suhteen vielä pitävät paikkansa, luulisi olevan aika kiva kesä tulossa. Viime vuonna oli katovuosi tomaateilla. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Täälläkin yritellään taas kasvatella siemenistä jotain ja purkkihelvetti on valmis, arvaan minä :D Amppelitomaattia minäkin, olisi kiva saada tomaatteja roikkumaan(!) Kiva blogi sinulla ja ihania kuvia <3 Muksua kevään odotusta ja taimihommeleita!On se vaan niin kiva seurata noiden pikkuisten kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Päivi! Kummasti vaan keväällä veri vetää pienten purkkien ja vielä pienempien siementen pariin. Kevät menee mukavasti kasvua seuraten. :)

   Poista
 3. Tilasin Korpikankaalta vuosi sitten ananaskirsikan taimia ja tykästyin kovasti. Ne tuottivat hurjasti satoa, joten tänä vuonna uusiksi. Sinulla on niin iso tila kasvihuoneessa, että saat vaikka mitä ihanaa sinne! Meloniakin kokeilin kerran, mutta vain yhden sain valmiiksi. Nyt ajattelin taaas pitkästä aikaa kokeilla kasvimaalla maissia, viime kesä kun meni ihan penkin alle kylmyyden vuoksi. Kunpa sekin mahtuisi kasvihuoneeseen, niin onnistuisi varmasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on vähän liiankin laaja, sillä kitkemistä riittää koko kesäksi moneen kertaan. Maissi on minulla vielä kokeilematta. Toivottavasti tästä tulee hyvä puutarhavuosi. :)

   Poista
 4. Siemenestä se elämä lähtee, kevät koittaa kun into mullan kans pöpertämiseen alakaa. Minäki orkideat mullitin uuvestaan, laiton isompiin ruukkuihin jotta on tillaa kasvaa ja menevät muutaman vuojen ettei tarvi muutaku muistaa joskus kastella.

  VastaaPoista
 5. Hienolta näyttää. Aion pian seurata esimerkkiäsi ja laittaa ensimmäiset siemenet multiin. Harmittaa, kun ei ole mahdollisuutta aloittaa esikasvatusta ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ei täälläkään ole kunnollista mahdollisuutta esikasvatukseen, mutta muutaman purkin päätin laittaa. :)

   Poista