Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 8. toukokuuta 2017

Leveämpi väylä

Puutarhapuolen porteilta lähtevät väylät ovat muuten oikein hyviä, mutta tämä yksi, tieltä kasvihuoneelle vievä, on liian kapea. Muutenkin koko alue on menossa uusiksi, sillä tässä kasvaa sekaisin nokkosta, pujoa, lipstikkaa ja muita kasveja. 


Ensimmäiseksi poistimme kattotiilet ja muovit. Kattotiilet olivat lähes vaakatasossa ja aivan liikaa väylällä. Moni niistä olikin jo rikki.


Minä kanttasin linjaa ja Isäntä lapioi. Alareunasta näkee, paljonko kantattavaa ja lapioitavaa oli.


Väylästä piti saada sellainen, että Isäntä pääsee mönkijällä kulkemaan sotkematta istutuksia. 


Kottikärryihin kertyi melkoisesti hyvää multaa, jolle heti keksin montakin kohdetta. Suuri osa kuitenkin jää tähän istutusalueelle.


Reuna jäi vielä hieman epätasaiseksi, mutta tilanne varmaan korjaantuu, kunhan saamme kantattua reunan kivillä. Niitä kiviähän täältä löytyy, joten on luonteva (luannikas täkäläisittäin) valinta tehdä tähän kivireunus.


Sitten onkin edessä enää pahin, koko penkin perkaaminen ja uudelleen istuttaminen. Muita suurempia istutusalueita en otakaan tänä keväänä työn alle. Tässä rinteessä on ihan tarpeeksi pitkäksi aikaa.

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis paikka! Aah hyvälle mullalle ja aah kivireunalle. Tuostakin tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mäentöppäre on kaunis paikka, mutta jäänyt huonolle hoidolle ennen meidän muuttoamme. Kyllä se vielä kuntoon tulee, vähän kerrallaan. :)

   Poista
 2. Kaunis alue ja penkistä tulee uusittuna varmaan todella upea. Onneksi uusittavassa penkissä ei kasva tuon pahempia kestorikkakasveja, kuin nuo mainitsemasi. Sitä paitsi nokkosen esiintyminen penkissä kertoo hyvästä ja multavasta kasvualustasta.
  Mukavaa alkanutta viikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohdassa ei ole onneksi kovin pahoja rikkoja, mutta joutuu tuon mylläämään aika tarkasti pohjia myöden. :)

   Poista
 3. Oi oi ku sielä jo voi noin pihatöitä puuhastella, lumesta ei tietoakaan. Täälä saa vielä ootella pari viikkoo ainaki että lumet lähtis.
  Kessää kohti mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ihan hyvä ollut tehdä puutarhatöitä, vaikka kylmä ilma häiritseekin. Kyllä teilläkin lumi kohta lähtee. :)

   Poista