Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 2. toukokuuta 2017

Kiviä, kasoja ja kuttuja

Kun kasvihuoneeseen on roudattu kiviä jos jonkinlaisia, kävimme taas vaihteeksi sen suurimman kivikasan päällä katselemassa. Piti taas aivan ihmetellä, miten ketteriä eläimiä nämä vuohet ovat. Siellä korkeuksissa reunoillakin hyppelivät isolta kiveltä toiselle. Minä en pystynyt edes katsomaan, kun jo pelotti.


Kivimäen ylimmällä huipulla on valtava kivikasa. On varmaan niin, että suurin osa on pelloilta siirrettyjä mölliköitä, mutta ihmettelemme suuresti miten ne on saatu näin korkealle mäen päälle. Kasa on ollut olemassa jo niissä vanhimmissa kuvissa, joten ihan uusimmilla kaivureilla täällä ei ole toimittu.


Osa kivistä on aivan varmasti ollut jo heti alun alkaenkin paikoillaan, josta paikka on alkuperäisen nimensäkin saanut. Ja kuten näkyy, kasa on navetan lisäsiiven korkuinen.


Keskellä mäkeä menee sola, joka on selvästi tehty siirtämällä isoja kiviä kauemmas.


Siitä innostuneina päätimme itsekin siirrellä kiviä ja korjata paviljonkitasanteen sortuneen kivimuurin.


Kannustin oikein kovasti, kun Isäntä pyöritteli valtavaa murikkaa takaisin paikoilleen muurille.


Nyt muuri on taas kuin olisi aina ollutkin. Vain kasvillisuuden puuttuminen kivien päältä paljastaa jotain tapahtuneen tässä hetki sitten.

8 kommenttia:

 1. Olemme, myös ihmetelleet, että miten kummassa ennen on kiviä siirrelty. Esim. kun kirkkoja on rakennettu, joskus 1700 luvullakin.
  Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihmeellisiä vehkeitä ennen kivien siirtoon pakostakin. :)

   Poista
 2. Hieno tuli! Kivet ja kivimuurit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä kiviä löytyy helposti joka tarpeeseen. :)

   Poista
 3. Mies- ja hevosvoimalla on siirretty yllättävän isoja kiviä. Osa työstä saatettiin tehdä talvella. Mutta hienot on kivet ja muuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellon reunaan siirtämisen ymmärrän minäkin, mutta noin ison mäen päälle pyörittäminen on jo saavutus. Mutta ovathan pyramiditkin osoitus siitä, että ennen osattiin. :)

   Poista
 4. Voimaa tarvitaan noiden kivien siirtelyyn.

  VastaaPoista