Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sataa paljon vettä, kaikkialla vettä, märkää on

Jatkoimme komeroiden purkamista Isännän kanssa. Hänellä oli jo paremmat työkalutkin, niin johan alkoi purku sujua.


Minä irroittelin ikkunoiden ja ovien listoja. Kirjaston oven pielissä oli hieman uudempaa sanomalehteä. Ilmeisesti ovi on siirretty lähemmäs uunia samalla, kun komerot on tehty.


Ennen komeroiden tekemistä katto on ollut tumma. Myös komeroiden katto on maalattu vaaleaksi. Sen jälkeen muu katto on maalattu vielä kerran valkoiseksi. Maalaus olisi vielä muuten hyväkuntoinen, mutta nyt tuo väriero pitää saada piiloon.


Tuo paksu putki on patterin vesiputki, joka on eristetty. Se lähtee siitä ihan varmasti pois.


Vähän oli vielä jäljellä purkutyötä, kun yhtäkkiä outo ääni alkoi kuulua eteisestä. Siellä satoi vettä, paljon vettä.


Isäntä juoksi sulkemaan vesipumpun, ja minä juoksin avaamaan kylpyhuoneen vesihanan. Lattialle pahimman sateen alle laitoimme kaksi ämpäriä, kunnes sade lakkasi. Tulvan kuivaamiseksi toimme rakennuspuhaltimen eteiseen kuivattamaan syntynyttä vesivahinkoa. 

Listan takana kulkevasta putkesta tuo vesisade tulee.

Kun putkimies oli kesällä ollut laittamassa vesivaraajaa, Isäntä oli pyytänyt häntä sulkemaan vessalle menevät vesiputket, mutta eipä ollut putkimies sitä tehnytkään. Nyt emme olleet varoneet niitä mitenkään, joten ne olivat pakkasessa jäätyneet ja haljenneet. Kun tänään putket sitten sulivat, alkoi rankkasade niistä halkeamista. Mutta ajattelepa, miten hyvään aikaan tämä vahinko sattui! Olimme molemmat aivan vieressä ja saimme siksi vuodon loppumaan heti alkuunsa. Olisi voinut käydä paljon huonomminkin.

Jatkossa vesiä ei tässä talossa kulje noin paljon ympäriinsä. Vain keittiöön ja kylpyhuoneeseen kulkevat putket tulevaisuudessa. Nuo huoneet ovat onneksi aivan seinänaapurit. Vanhasta vessasta tulee vaatekomero. Puramme myös kaikki vanhat keskuslämmitysputket, joten veden kulku loppuu, samoin vesivahinkojen uhat.

Komeron loppupurku jatkuu, kunhan Isäntä saa putket lopullisesti suljettua. :)

18 kommenttia:

 1. No huh, teillä sitä sattuu ja tapahtuu, onneksi olitte kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikennäköistä sattuu, mutta onneksi enemmän kaikkea hyvää. :)

   Poista
 2. Olipa huono tuuri ja hyvä tuuri! Onneksi ei käynyt pahemmin. Meilläkin putkimies oli unohtanut jonkun suojajutun suihkun viemäriin. Ja arvaahan sen, miten siinä käy, kun ensimmäinen menee suihkuun. Vettä pitkin lattioita ja vielä yläkerrassa.

  Purkuhommat ovat siitä mielenkiintoisia, että koskaan ei tiedä, mitä alta paljastuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, teillä on ollut myös paha tilanne. Suihkussa tulee vettä ihan kiitettävästi, jos se ei valu samalla viemäriin. Tästä meidän vedestä osa kyllä valui alapohjaan, mutta onneksi alapohja on vielä kunnostamatta eteisen kohdalta.

   Poista
 3. Olipa tuuri että olitte vuodon aikaan kotona. Vaikka tietysti ikävä että se tapahtui. Remonttijuttujen kanssa kun ei koskaan tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontissa voi sattua ja tapahtua vaikka mitä. Onneksi emme olleet päivää pois kotoa. Olisi saattanut olla vastassa tyhjä kaivo ja täysi alapohja. :)

   Poista
 4. On varmasti hyvä suunnitelma, ettei koko talossa kierrä vesi. Lämpöä saatte toivottavasti sitten muilla keinoin ja uunin lämmössä on mukavinta lämmitelläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi ja vanha talo ovat aina riskipari. Uunit saavat lämmittää meitä ja sähköpatterit varmistaa, että pysymme lämpimän puolella. :)

   Poista
 5. Onneksi ei tullut suurta vesivahinkoa. Tuleehan teille silti sisävessa? Ehkä kylpyhuoneeseen. Tällä kaikella oli hyvä ajoitus. Kirjastosta tulee kyllä varmaan toimivampi ilman komeroita toki silti pitää olla säilytystilaa. Olisi mielenkiintoista tietää onko kenties sama ovi siirretty eri paikkaan tai onko tilalla ollut ns. pariovet tai joku muu ratkaisu. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisävessa tulee, mutta ei vesivessaa. Nuo komerot ovat makuukamarissa, josta toinen ovi menee kirjastoon ja tuo komeroiden välissä oleva eteiseen. Ovea on siirretty keskemmältä seinää lähemmäksi muuria. Kirjaston isomman oviaukon alkuperäistä ovea olemme jo etsineet kovasti, koska aiomme sen aukon pienentää taas.

   Poista
 6. Hui! Onneksi olitte kotona! Tsemppiä hommeleihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä hyvä että satuimme olemaan metrin päässä. Eiköhän taas homma ala luistaa, kun putket ovat oikeasti pois käytöstä. :)

   Poista
 7. Onni onnettomuudessa! Mukava on seurata ahkerointianne komeassa vanhassa talossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tosiaan sattuikin, että olimme ihan vieressä, kun tuo sattui? Onneksi tosiaan. Tässä taitaakin olla pitkäksi aikaa seuraamista, kun näin hitaasti etenemme. :)

   Poista
 8. Onneksi olitte paikalla, kun alkoi "satamaan"...jälki olisi varmasti ollut paljon pahempi jos oli saanut vapaasti vuotaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä jäljet ovat vielä pieniä. Olisi ollut kyllä todella ikävä yllätys, jos kaivollinen vettä olisi ollut talon sisuksissa. :)

   Poista
 9. Voi onneksi ei käynyt pahemmin. On tosi mielenkiintoista seurata , kuinka aherratte vanhan talon kimpussa. Liityin oikein lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella onni, että olimme ihan vieressä, kun tuo tapahtui. :)

   Poista