Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 23. tammikuuta 2016

Kurkistus kirjastokassiin

Samalla, kun siivoilin ja vaihdoin rumanttiset lakanat (rumanttinen tarkoittaa hieman överiksi menevää romantiikkaa), heittelin kasan kirjaston kirjoja sängylle. Ajattelin, että paljastetaanpa, mitä sieltä on tullut viimeksi lainattua.


Tuota Pappilan puutarhassa -kirjaa olen jo lukenut oikein mielissäni. Vaikka kirjassa ei ole paljon kuvia, se on hyvin informatiivinen kertoen menneistä puutarhoista pappiloissa. Pappiloiden puutarhat ovat olleet edistyksellisiä ja niistä kasvit ovat levinneet koko kansan käyttöön. Patruunan puutarha on vielä lukematon, mutta epäilen sen olevan yhtä mielenkiintoinen lukukokemus.


Silmäniloa tarjoaa Art Nouveau -teos. Sitä on mukava selailla ja ihailla tyyliä, joka johti modernismiin. On se aikanaan ollut varsin ihmeellinen uusi tyylisuunta luonnosta poimittuine koristeaiheineen ja linjoineen.


Jospa meillä olisi joskus oma heinäpelto! Siihen haaveeseen auttaa kaiken mahdollisen tiedon opiskeleminen aiheesta. Ja tietysti pitää aloittaa historiasta.


Vanhat perinteiset huonekasvit ovat myös varsin kiehtovia. Niitä tulee meillä olemaan joskus enemmänkin. 1800-luvulla salit ovat olleet paikoitellen melkoisia viidakkoja. Anis ja iisoppi johtaa taas yrttitarhan kasvattamiseen. 


Suomen kartanoita on myös hyvin mielenkiintoinen teos. Luin viimeksi Signe Branderin kuvien perusteella tehtyä kartanoteosta. Tämä taas kertoo enemmän nykyajasta ja kartanoiden nykytilasta.


Kanojen maailman olen jo aiemmin lukenut tarkkaan, mutta ajattelin kerrata vielä. Harmi, ettei kirjastossa ole yhden ainoaa vuohikirjaa. 


Ja poistohyllystä ostin yhden Dickensin.


Tiskillä virkailija kysyi, että asummeko me Kivimäessä? Myönsin, ja virkailija kertoi, että hänen mummolansa oli ollut siinä lähellä, punaisessa hirsitalossa. Lapsena hän oli ihastellut Kivimäen komeaa taloa ja puutarhaa. Lupasin, että palautamme tilan alkuperäiseen loistoonsa, ellei vielä upeampaan. :) 

11 kommenttia:

 1. Ihana...rumanttinen♥ Pitääpä ottaa sana käyttöön..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Se on valtavan hyvä sana. Välillä unohdamme, ettei se ole vielä yleisessä käytössä, kun meille se on ihan arkipäiväinen sana. :D

   Poista
 2. Kiva oli kuulla mitä kirjastokassistasi löytyi :) Vuohista on kirjoitettu ainakin kaksi kirjaa:

  Vuohieläimet : luonnonvaraiset sekä kesyt lampaat ja vuohet / Jalo Einola
  Voita, villaa ja vetoeläimiä : karjan ja karjanhoidon varhainen historia Suomessa / Auli Bläuer

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen vuohien hankkimista luin kaikki mahdolliset vuohikirjat. Niitä oli todella hyvin tarjolla Keuruulla. Nyt kiinnostaisi lukea vielä poikimiseen liittyviä juttuja tarkemmin. :)

   Poista
 3. Varmaan saattekin tuolla innolla sen entistä ehompaan kuntoon, puutarhan sekä rakennukset. Jos kiinnostaa kasvattaa salin nurkkaan pistokasta ikivanhasta (ainakin 60v) morsiusmyrtistä, niin miehesi voisi joskus Keuruulla ollessaan vaikka napata mukaansa. Taitavat olla meidän isännän kanssa tuttuja, juuri olivat autokorjaamolla tavanneetkin. Hyvää kevättä Kivimäen emännälle ja isännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrtti minulla jo onkin. Mutta jos sattuisi olemaan hienohelmaa tai saniaista, niin jo kiinnostaisi. Jaha, tuttuja on siis näkynyt reissulla. :)

   Poista
  2. Eipä ole niitä. Olen luopunut miltei kaikista sisäkukista, vain muutama kaktus ja tuo vanha myrtti sekä tuonenkielo ovat enää jäljellä.

   Poista
  3. Eipä ole niitä. Olen luopunut miltei kaikista sisäkukista, vain muutama kaktus ja tuo vanha myrtti sekä tuonenkielo ovat enää jäljellä.

   Poista
  4. No voi harmi sentään! Tuonenkielo kuulostaa myös aika mielenkiintoiselta. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tämä on hyvä kanakirja. Olen lukenut sen jo aiemmin, mutta eipä sitä kerrasta niin paljon muista, kertaus tekee hyvää. :)

   Poista