Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 11. syyskuuta 2015

Sisälle siilon syövereihin

Ulkoilutin vuohia iltalypsyn jälkeen ja päästin ne takakautta kyyhkylään. Se on se pahin alue navetassa, jossa ne 150 kyyhkyä ovat majailleet. Mutta siellä tilassa, joka on pihatuvasta seuraava, on käynti siiloon.


Ajattelin, että hyvähän se olisi tuollakin käydä katsomassa. Siellä emme siis kumpikaan olleet olleet, koska ovi oli jumissa. Aloin sitten käsikopelolla kaivelemaan sitä oven edustaa ja sain aikamoisen kasan styroxia pois. Sen jälkeen sitä muhjua saikin lapattua käsin vähän kauemmas ja ovi alkoi aueta sen verran, että siitä pääsi pujottelemaan sisälle.


Käytävä kaareutui vasemmasta reunastaan.


Ja johti sitten kohti siiloa.


Nyt siilon pyöreä muoto alkoi hahmottua. Pudotusta näytti olevan jotain metrin verran.


Portaina näytti olevan jonkinlainen vanha kuormalava, jonka yksi osa oli jo katkennut. Astuin varovasti ensimmäiselle portaalle, joka antoi aika paljon periksi. Siinä samassa välähti, etten tiedä, miten pehmeää ja upottavaa tuossa pohjalla oli - miten pääsisin pois, jos nuo portaat hajoaisivat - isäntä ei ole paikalla - kännykässä ei ole kenttää - kipeä polvi, joten päätin olla menemättä pidemmälle.


Huvitti kyllä, kun pohjalla oli vesisanko, joka oli laskettu sinne narun varassa ylhäältä. Kenelle mahtoi tuo vesi olla tarkoitettu? Vai oliko se pudonneiden eläinten nostoastia?


Pitkä lauta oli selvästi pieniä eläimiä varten.


Kattorakennelma ei ollut oikein kovin hyvässä kunnossa. Tässä näkyy parempi pääty. Keskipalkki oli poikki tuosta pääni päältä.


Kavereitakin sain heti useamman. Taskulampun valo sai kaverit liikkumaan liukkaammin. Ilman lamppua niitä ei olisi huomannutkaan.


Ja kun käännyin kokonaan takaisin päin, oli näky aika karmea. Ei ihan viime aikoina täällä ollut kukaan käynyt pölyjä pyyhkimässä.


Mutta valtavan hieno holvikaari tässä kuitenkin on, vaikka onkin likaisen seitin peitossa.


Siilon käytävä on ollut aikoinaan valaistu. Mutta siitä näyttää olevan jo hieman aikaa. 


Ja lattialla on sitä muhjua lapioitavaksi aika paljon. Mutta minä en jäänyt sitä lapioimaan. Lähdin pihalle valoisaan ulkoilmaan puistelemaan vaatteitani. On se kyllä aika erikoinen paikka tuo siilo. Joskus hamassa tulevaisuudessa sille pitää kyllä keksiä jokin käyttötarkoitus.

16 kommenttia:

 1. Kylläpä teillä riittää noita salaisia, ihmeellisiä paikkoja. Näyttävät melkein vanhan kummituslinnan käytäviltä. Onneksi et kuitenkaan hypännyt siilon pohjalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kummallisia tiloja kyllä riittää. Pitäisiköhän tuosta tehdäkin joku linnan tyrmä ihan vaan omaksi huviksi? :)

   Poista
 2. Vähän pelottavalta näyttää..:) Tuota, kun alatte siivoilla, kannattaa käyttää hengityssuojaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo paikka pölisee kaikennäköistä pölyä, joten suojaus on varmaan ihan paikallaan. Mutta lupaan, että ihan heti tuon siivous ei ole listalla. Tai, mistäs sitä tietää, vaikka olisikin. :)

   Poista
 3. Kuulin jostain että joku tila oli tehnyt vanhasta siilosta pienen auditorion, joten kaikki on mahdollista. Uskon että sitten kun alatte siivoamaan niin näette mikä on teidän kohdalla mahdollista ehkä illanistujaispaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siivouksen jälkeen alkaa hahmottua, mitä tuosta oikein tulee. Ja pitäisihän päättää myös, mitä tulee maanpinnan tasalle, vai tuleeko pelkkä katto, kuten nykyään.

   Poista
 4. Tee siitä sauna tai disco! Tai salakapakka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna olisi kyllä aika hauska pyöreine lauteineen ja kiuas keskellä. Vai vielä disco ja salakapakka! :D

   Poista
 5. Siellä on siis ollut kyyhkyjäkin! Kaikenlaista on tosiaan tilalla "harrastettu". Onko tuo siilo ollut rehusiilo? Tuleva käyttötarkoitus selviää varmasti sitten kun olette saaneet tilat puhdistettua. Huh huh!! sitäkin urakkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ollut kyyhkyjäkin, eikä niiden jätöksiä ole siivottu. Siilo on ollut muinoin rehukäytössä, silloin se on yltänyt korkeuksiin saakka. Kyllä sille vielä joku käyttö löytyy, kunhan se vain jostain yhtäkkiä selviää. :)

   Poista
 6. Melkose hämmentävä paikka ainaki tollee kuvista! Kyllä jotain käyttöä ajan kuluessa keksitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä jännittävää mennä tuonne kurkistelemaan. Saa nähdä, mikä siitä sitten vielä tulee.

   Poista
 7. Hui tuohan on kuin jonkun linnan vankityrmä,hui

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, todella synkkä paikka tällä hetkellä. Mutta taisinpa keksiä sille käyttötarkoituksenkin tänään. Mutta en kerro vielä. ;)

   Poista
 8. Jotenkin söpöä, että pienille mahdollisesti "kuilun" pohjalle putoaville on pystytetty silta, että pääsevät pois sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Edellinen emäntä oli kyllä valtavan eläinrakas. :)

   Poista