Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Mysteeri haudalla

Päätimme käydä talon edellisten asukkaiden haudalla. Hautausmaalla tuli vastaan ohje, että "De mortuis nihil, nisi bene", kuolleista puhutaan vain hyvää.


Yksi naapureista oli ohjeistanut Isäntää, että hauta löytyy heti kirkontornin kupeesta. Niinpä osasimme suunnistaa sille suunnalle.


Ja hauta löytyikin sitten helposti ohjeen mukaan. Vielä kivessä ei lukenut viimeisimmän asukkaan nimeä.


Mutta kivessä oli aivan outo nimi, joka kuului 11-vuotiaalle pojalle. Kukahan tämä poika oli ollut ja miksi hänet oli haudattu tähän? Miksi hän kuoli niin nuorena? Kenen poika hän oli? Ehkä tämä mysteeri selviää jossain vaiheessa. Sumensin tuota nimeä hieman, ettei siitä saa ihan suoraan selvää. Voit käydä sitten itse haudalla katsomassa nimeä, jos kiinnostaa tarpeeksi.


Vielä pitäisi selvittää, mistä löytyy tilan ensimmäisen isäntäparin hauta.

8 kommenttia:

 1. Kysykää naapurilta jospa tietäisi pojasta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tosiaan kysäistä joltain naapurilta, sieltä varmasti löytyy paikallistietoutta. :)

   Poista
 2. En tiedä, voiko ruumishuoneen ovesta tai sisäänkäynnistä sanoa, että ihana, mutta sellainen se kuitenkin minusta on. Todella kuvauksellinen paikka. Hautausmaat ovat muutenkin mielenkiintoisia kohteita tutustua paikkakunnan historiaan. Toivottavasti saat pojasta lisätietoa ja löydät myös isäntäparin haudan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo minusta ainakin on hyvin kaunis paikka ruumishuoneeksi. Pitääpä haastatella naapureita, niin saa vähän lisätietoja näistä mysteereistä. :)

   Poista
 3. On aina mielenkiintoista saada selville talojen ja niiden asukkaiden historiaa. Kyllä tuokin pikkupoika vielä teille tarinansa kertoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuokin pikkupoika vielä tarinansa kerro. On tosiaan mielenkiintoista selvitellä, miten talon ihmisten elämä on mennyt. :)

   Poista
 4. Olen vanhempieni kuullut puhuvan, että talon edesmennyt emäntä olisi ollut papin tytär. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta sen perusteella hänen vanhempiensa haudan pitäisi olla komea ja aivan lähellä kirkon seinää. Muistaakseni siinä onkin jotain isoja rautaristejä, joiden alle haudattu seurakunnan kirkkoherrat. Mutta nämä siis lapsena kuultuja "tarinoita"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen emännän äiti oli papin tytär. Ja tuo kuvattu hauta on myös hänen hautansa. Ei kyllä mikään pramea, mutta hyvällä paikalla aivan kirkontornin kupeessa.

   Poista