Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 10. syyskuuta 2015

Puhdas sauna

Käytin pari päivää saunan siivoamiseen ja siistimiseen. Ovi on vielä pesemättä kuvan ottamisen aikaan, mutta käykäämme silti sisään. Kengät saa putsattua nyt ruohomattoon. Ne onkin nyt syytä jättää portaille, ettei sisään kulkeudu ulkoroskia.


Pitkällisen jynssäyksen juuriharjan kanssa tuloksena oli maalattu lattia. Värinä on tuo vaaleanruskea. Vesi taas oli tummanruskeaa monen ämpärillisen verran.


Puhtaalle lattialle laitoin äitini kutomat riemunkirjavat räsymatot.


Kaipaahan rakennus myös maalia, mutta sen aika on joskus hamassa tulevaisuudessa. Näkykööt nyt kulumat ja kolhut ihan sellaisenaan.


Lauteistakin irtosi aika mukavasti pölyä ja likaa. Mutta väri jäi vielä tuollaiseksi tummaksi patinaksi. Laudeliinana on vintiltä löytynyt kulunut vohvelipyyheliina.


Pesuvateja pitääkin tuoda muutama lisää. Vasemmalla olevan saippuakupin löysin lantalasta yhdestä laatikosta, jossa oli enemmänkin kaikkea emalitavaraa suppilosta kattiloihin ja siltä väliltä. Eihän se mikään priimakuntoinen ole, mutta mikäpä täällä olisi.


Jos saunoo illalla, on lisävalo jo tarpeen. Tosin yhdellä kynttilälyhdyllä pärjää, kun tulipesästäkin tulee valoa lasin läpi.


Saunatuvassa ripustan lyhdyn ovenkahvaan. Sielläkin on pimeää illalla.


Suunnittelimme, että paikkaamme levyillä saunatuvan katon ja lattian toistaiseksi, jotta tupaakin pääsee käyttämään koko tilaltaan. Sekin on sellainen pikakorjaus, joka joskus myöhemmin vaihdetaan oikeaan kunnostukseen.

4 kommenttia:

 1. Saunaan on varmasti kivempi mennä kun tietää sen olevan puhdas. Yllättävä lattian väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on paljon mukavampi saunoa puhtaassa tilassa. Lattian väri yllätti minutkin. Tämä tosiaan kertoo siitä, miten valtavan likainen se oli, väriä ei likakerroksen alta erottanut ollenkaan.

   Poista
 2. Oijoi - ihana vanha sauna ♥

  Minulla on meidän saunan siivousurakka ikään kuin hieman puolitiessään. Onnistumme sinne aina talven aikana kasaamaan, eh, vähän tavaraa. Ja sitten vielä vähän lisää tavaraa ja.. niin, keväällä sitten ihmetellään, että "mistä tämä kaikki roina on tullut tänne?!?" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tavaran kerääminen on niin tuttua. Laitetaan vaan väliaikaisesti, mutta se väliaika aina venyy. :D

   Poista