Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 12. heinäkuuta 2022

Mustikkatarhan aitaus osa 1

Pensaat juurtuivat hyvin uuteen paikkaansa yhtä lukuunottamatta, joten seuraavaksi piti miettiä niille linnunestävä suoja. Myös kanamme löysivät tarhan ja kuopsuttivat innoissaan mustikanjuuria esille.


Päädyimme tekemään aidan lisäksi verkotuksen, joten piti rakentaa korkeat päädyt ja matalammat sivuosat. Päätyjen väliin saa hyvin verkot narujen avulla kiinni, mutta muuten rakenne pysyy kevyenä ja ilmavana.


Ympäri tarhan on tulossa lauta-aita pystylaudoilla tuohon alaosaan. Lautoina käytämme entisiä pihatuvan lautoja sekä navetan lisäosan vanhoja ulkolautoja.


Sekoitin maalivärin vernissasta ja pigmenteistä vihreäksi, jotta tarha ei liikaa erotu ympäristöstään.


Seuraavaksi aloimme kiinnittää naruja päätyjen väliin. Meillä on iso kerä vanhaa oranssia paalinarua, joten siitä saimme vedettyä narua päätyjen väliin.


Sitten alkoi verkkojen pingottaminen. Käytimme yhteensä kolme 8x12 m verkkoa. Kaksi tarvittiin sivujen ja katon peittämiseen ja yhdestä sai päädyt peittoon.


Kiinnitimme verkot niittaamalla ne aitauksen sisäpuolelle. Ne ovat sopivan huomaamattomat ulkopuolelta katsoen.


Etuosaan tulee molemmille käytäville ovet, jotta tarhaan pääsee sujuvasti. Lautoja on maalattava valtava määrä ja tarhan etupuolen maasto on siistittävä ja tasoitettava. Mutta nyt mustikat ovat suojattuna. Pientä värimuutosta alkaa jo raakileissa tapahtua, joten satoa on odotettavissa. 

2 kommenttia:

  1. Hyvin tehty suojaus, ei pääse jäniksetkään talvella syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan ne jänikset! En kyllä edes muistanut niitä, mutta suojaa tuo verkko jäniksiltäkin. :)

      Poista