Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 9. syyskuuta 2019

Herkkuja pihlajasta

Pihlaja ei oikein soinnu yhteen herkun kanssa, mutta ajattelin kokeilla jotain, mikä olisi oikeasti hyvänmakuista. Päädyin kahteen reseptiin, joita molempia voin suositella.

Hyvänmakuinen pihlajanmarjamehu:


Murskaa pari litraa pihlajanmarjoja. Kaada päälle 5 litraa kiehuvaa vettä. Lisää 5 ruokalusikallista sitruunahappoa. Peitä kannella ja anna olla seuraavaan päivään. Siivilöi ja lisää pari kiloa sokeria. Pullota. Nauttimista varten laimenna sopivaksi.

Mehussa maistuu juuri sopivasti pihlaja, mutta se ei venytä silmiä ympäri ja suuta korvien taakse, vaan antaa vain sellaisen hyvän säväyksen. Uskon, että maistuu nirsoimmillekin mehunlipittäjille.


Pihlajarullat

Keitä litra pihlajanmarjoja,  5-7 omenaa ja noin kilo sokeria, kunnes omena soseutuu. 


Soseuta mahdollisimman tasaiseksi seokseksi ja levitä leivinpaperille hyvin ohut kerros ja kuivata kuivurissa. 

Kannattaa laittaa ohuemmalti kuin kuvassa.

Leikkaa kapeiksi suikaleiksi ja rullaa. 


Voit sokeroida rullat tai hölskytellä purkissa pienessä määrässä perunajauhoja ja tomusokeria, jolloin tahmeus häviää.

3 kommenttia:

  1. Olen joskus maistanut hilloa paahtoleivällä, jossa oli ilmoituksen mukaan omenaa ja pihlajankarjoja. Hyvää oli sekin, niin uskon tekemiesi tuotteiden olevan hyviö, ellei vallan herkullisia.
    Arvostan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihlajankarjoja=pihlajanmarjoja
      :)

      Poista
    2. Omenahillo pihlajanmarjoilla höystettynä on todella hyvää. Tein varmaan pari vuotta sitten viimeksi. Kyllä nämä herkut menevät nopeasti, sillä molemmista tuli oikein maukkaita. :)

      Poista