Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 7. kesäkuuta 2019

Raejuuston valmistaminen

Raejuustoa varten tarvitaan 1,5 litraa maitoa ja 1,5 litraa piimää (itse valmistettua, tietysti). Ainekset sekoitetaan keskenään ja lämmitetään 37 asteiseksi. Lisätään ruokalusikallinen juoksutetta ja annetaan jäähtyä.


Kun jäähtynyttä seosta hämmentää varovaisesti, raejuuston rakeet erottuvat. Seuraava vaihe on lämmittää rakeet 55 asteeseen, jotta ne kiinteytyvät. Lämmitin koko seoksen, mutta en ole varma, onko se paras tapa, vai pitäisikö rakeet erotella ensin pois ja lämmittää suolavedessä. Kokeilen seuraavan erän suolavedessä.


Rakeet siivilöidään ja laitetaan suolaveteen. Jos nestettä on paljon, sitä voi siivilöidä pois seuraavana päivänä.


Tekemässäni juustossa ei ole sellaisia tarkkarajaisia rakeita, vaan lähinnä pienempiä ryynejä, mutta maku on juuri oikea. Tuotekehittelyä on siis vielä syytä tehdä, jos haluaa isompia rakeita. 

3 kommenttia:

  1. Olen lukenut muutamassa päivässä koko blogisi (tähän asti), toisin sanoen jäänyt täysin koukkuun näihin juttuihisi ja kuviisi. Kiitos hienosta blogista ja kiinnostavista julkaisuista! Asun kaukana Eurasta, mutta käyn Raumalla ja Eurajoella sukuloimassa aika ajoin, joten seudut ovat tuttuja. Tuli tästä raejuustostasi mieleen, että myytkö näitä maitotuotteita ulkopuolisille? Olen nimittäin allerginen lehmänmaidolle, joten en ole vuosiin syönyt rahkaa enkä raejuustoa. Jos tuotteita on mahdollista ostaa, ajelisin joskus keväämällä mieluusti Euran kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En myy yleisesti, mutta jos maitoa on, saatan hyvin lahjoittaa pullollisen tai pari. Kun tulet seuduille, ota yhteyttä, niin katsotaan, liikenisikö varastoista. :)

      Poista
    2. Ok! Kiitos vastauksesta!

      Poista