Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 19. elokuuta 2017

Meni ihan yöunetkin

Vaikka Turun tapahtumat kauheita olivatkin, ne eivät sentään vieneet yöuntani. Paljon arkisempi ja turhempi asia oli se, joka sai minut heräämään aamuyöllä tällä viikolla. Se oli se saliin valittu tapetti. Meillähän ei ollut mitään kiirettä sen tapetin kanssa, joten rullat jäivät odottamaan aikaa parempaa. Mutta kun vihdoin tähän avaamiseen päädyimme, alkoi harmitus. Väri oli aivan muuta kuin piti. Tapetin kuvio oli niin vaaleanpunaista kuin vaaleanpunainen voi olla. Kun sovitin tapettia salin tuolin kanssa, sävy oli aivan toinen kuin roosa raita. 


Vertasin taas netin tarjoamaan kuvaan. Kuvio on selvästi punaruskea, eikä yhtään vaaleanpunainen.


Kaivoin myös muistin virkistykseksi kuvan tilanteesta, kun sovittelimme tapettimalleja. Edelleen sävy on enemmän ruskehtava kuin pinkki. Silloin keväällä kokeilimme tuon mallitilkun kanssa myös lattiamaalin väriä. Ja se sopi siihenkin täydellisesti. Ja tuo tuolin vanharoosa oli myös juuri samaa sävyä kuin tapetin kuvion vaaleimmat osat.


Minua alkoi siis aivan valtavasti harmittamaan koko tapetti. Se ei ollut sitä, mitä olimme halunneet. Sain houkuteltua Isännän kysymään liikkeestä, josta sen hankimme, onnistuisiko sen vaihtaminen. Mutta heille se ei sopinut. Seuraavaksi kysyimme, onnistuisiko vaihto tehtaalla. Ja iloksemme kuulimme, että tapetin vaihto onnistuu.

Seuraavaksi oli pakko katsella jotain muuta tapettia tilalle. Ensisilmäyksellä päädyimme Samettiin beigenä. Mutta eihän tietenkään netin perusteella voi tilausta tehdä, joten päätimme lauantaiaamuna lähteä tehtaanmyymälään Akaaseen.


Otimme mukaamme tuolin, pätkän jalkalistaa sekä seinälle tulevan peililampetin. Myymälässä sovittelimme tuolia, listaa ja lampettia eri vaihtoehtojen eteen. Taustalle laitoimme myös Jugend-kauden mallin tuomaan kirjaston tuntua salin yhteyteen. Lopulta valinta osui juuri tuohon Samettiin, joka oli täsmälleen samannäköinen kuin tuossa mallikuvassa.


Sitten avasimme yhden rullan. Eipä tämäkään ollut enää mallikappaleen näköinen, sillä kultaa oli paljon enemmän kuviossa. Mutta päädyimme silti tähän tapettiin, sillä mitäpä kulta siinä haittasi. Kultaa tulee olemaan taulujen kehyksissäkin.


Sivusta tapetti näyttää enemmän mallikappaleelta. Myyjän mukaan tapetit voivat olla eri sävyisiä kuin mallikappaleet, sillä uuteen tapettierään päätetään kulloinenkin sävy. Niinpä kaupoissa olevat mallikappaleet voivat olla aivan eri sävyisiä kuin varsinainen tapetti. Näin oli käynyt tuon Silkkirokokoonkin kanssa. Ainoa keino varmistaa oikea sävy on ostotilanteessa katsoa rullan sisälle. Sama oli tapahtunut myös makuukamarissamme olevalle Kestikievarille, josta kolmen eri sävyisen sinisen tilalle oli vaihdettu vain yksi kaikkein vaaleimman värinen sininen sävy. 


Kotona oli tietysti pakko kokeilla, miltä tämä uusi tapetti näyttää seinässä. Salamavalon kanssa kulta tulee voimakkaasti esille. Mutta tapetti käy hyvin tilaan, sopii värien kanssa ja näyttää ihan sopivalta muutenkin.


Ilman salamaa kuviosta toistuvat vähän eri kohdat. Tapetti on mahtailevasta kultakuvioinnistaan huolimatta oikein kelpo tapetti saliin, eikä varmaan ala harmittaa jo ennen seinään pääsemistään.


Nyt minäkin saan nukuttua yöni rauhassa, kun ei harmita muu kuin se, että valitsemamme tapetti oli vieläkin kalliimpaa kuin edellinen. Ja ostimme sitä nyt 12 rullaa, että varmasti riittää. :)


Vinkit ostoon Pihlgren ja Ritolasta

1. Valitse netistä miellyttävä sävy.
2. Pyydä tehtaalta mallikappale, joka on samaa erää myynnissä olevan tapetin kanssa.
3. Käy tehtaalta ostamassa tapetit, jolloin voit heti tarkastaa sävyn oikeellisuuden.
4. Jos ostat muuta kautta, voit vaihtaa väärän sävyisen tapetin tehtaanmyymälässä (tai tilata, jos uskallat).
5. Jos tilaat vahingossa liikaa, voit palauttaa ylimääräiset lahjakorttia vastaan.
6. Palvelu on erittäin hyvää, joten kannattaa edelleen ostaa kotimaisia hyvälaatuisia aitoja paperitapetteja.

6 kommenttia:

 1. Me on tilattu P&R:n tapetit aina tehtaalta, on saatu juuri se mitää pitää, tosin on edellisestä tilaamisesta aikaa jo vuosikaudet. Onkohan tuo muuttunut värien suhteen.
  Mutta hieno on uusi tapetti saliin, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että tuo tapettivärien muuttuminen on tullut vasta ihan viime vuosina. Onneksi nyt on ihan mieleinen tapetti odottamassa. :)

   Poista
 2. Hyviä pointteja! Ja uuttakin tietoa, mä kun olen tähän mennessä käyttänyt jämätapetteja lapsuudenkodistani, P&R:n malleja monet niistäkin, mutta ei ole tullut tuollaisia yllätyksiä, kun itse tapettirullat ovat olleet käsillä millä mallata. Kyllä yöunet menee todellakin, kun väri pettää noin pahasti. Onneksi saitte vaihdettua, uusi on aivan ihana eikä tietenkään luonnossa kiillä noin kuin salamakuvassa. Todella kaunis kuvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuteen tapettiin olemme tyytyväisiä. Oli todella suuri negatiivinen yllätys, että tilattu tapetti olikin ihan toista väriä kuin piti.

   Poista
 3. Tämä oli hyvin hyödyllinen postaus. Varmasti monelle on yllätys että tapetti ei sitten olekaan sellainen kuin oli ajatellut. Nyt saitte todella kauniin tapetin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voin nukkua yöni rauhassa salin tapetin suhteen. Mukavaa sunnuntaita Joensuuhun! :)

   Poista