Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 17. maaliskuuta 2016

Lämmityskattilan käyttöpohdintaa

Olemme siirtymässä talossa tulisija- ja suorasähkölämmitykseen remontin myötä. Juttelin yhtenä päivänä nuohoojan kanssa pitkän tovin, kun hän ei mitään sitten suostunutkaan nuohoamaan tulisijojen vähällisen käytön vuoksi. Hän suositteli meille vesikiertoista lattialämmitystä koko taloon, mutta en ottanut kuuleviin korviini moista ehdotusta. Laittaa nyt paksujen lankkujen alle lämmitys! Kyllä olisi rotilla siellä lämpimissä eristeissä juhlaa, mutta meillä ei. Mutta ehdotus siitä, että lämmittäisi vanhalla navetassa olevalla kattilalla käyttöveden samalla, kun rakentaisi navettaan keskuslämmityksen, oli jo paljon mielenkiintoisempi. 

Nuohoojan lähdettyä menin kurkistamaan, millainen laitos meillä oikein oli olemassa. Navetan eteisessä on muurattu huone, jonka ovena on vihreä pölyinen ovi, jossa on kaunis kukkanen.


Kukkanen löytyy myös oven sisäpuolelta. Ja hämähäkin seittiä löytyy valtavasti kaikkialta.


Enhän minä tuosta mitään ymmärrä, mutta varmaan se ihan hyvä ja toimiva laitos on. Putkia kulkee ylös ja alhaalla vasemmalle.


Tuon rotiskon takana on se lämminvesivaraaja, jota sitten voisi käyttää sisävesienkin lämmittämiseen. Tähän asiaan pitää perehtyä kunnolla jonkun asiantuntijan kanssa. 


Mutta ei meille mitään vesikiertoista lattialämmitystä tule siltikään taloon. :)

2 kommenttia: