Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevään ensimmäiset pihatalkoot

Tien toisella puolella näyttää nyt tältä.


Ja jos rämpii pellon puolelle, näyttää tältä. Jotain on tapahtunut.


Vanha jättiläinen, joka tuossa luurankona törötti, on vihdoin saanut väistyä.


Nyt tämä näkymä on enää muisto vain mielessä ja joissain kuvissa.


Näkymästä ei muodostunut aivan kaikkein kauneinta purkamisen jälkeen, sillä totuus Kivimäen jätehuollosta paljastui kaikessa karmeudessaan. Tämä kuva on talkoiden jälkeen, eikä siis näytä sitä, miten paha tilanne oikein oli sitä ennen.


Kasvihuoneen rungon sisällä on rakennelmia, joiden alaosat ovat täynnä kaikenlaista muovijätettä. Ja sitä on todella paljon.


Maa oli vielä liian jäässä, jotta kaikkea olisi saatu pois, eikä yhden päivän aikakaan antanut mahdollisuuksia siivota kaikkea.


Kaikenlaista kannettavaa jäi vielä odottamaan uusia talkoita.


Kasat kertovat, että työtä tehtiin lujasti.Isäntä katkoi kaaret ylhäältä moottorisahalla.


Talkoolaiset kuskasivat puut tien vieressä olevaan kasaan.


Ja sitä muovia kiskottiin väleistä urakalla. Kun löytyi joku isompi muovinpala, se jätettiin maahan levälleen ja sen päälle kasattiin iso kuorma. Tämä kuorma oli helppo vetää lumessa roskakasalle.


Talkoissahan pitää olla hyvät eväät, jotta jaksaa tehdä raskasta työtä. Pihatuvan edessä sai pestä kädet ennen syöntiä.


En ehtinyt talkoiden aikaan ottaa kuvia, mutta sen jälkeen pihatupa näytti siltä, että hyvällä käytöllä se oli ollut kaksien kahvien ja lounaan jäljiltä.

Talkoot onnistuivat erittäin hyvin, ja päivän aikana yhdeksän talkoolaisen voimin saatiin kellistettyä se kasvihuoneen raato. Yllätyksenä roskaa löytyi paljon enemmän kuin olimme ajatelleet. Näyttää siis siltä, että talkoita voisi järjestää toistekin. Pitää vain vaihdella eri porukoita, ettei rasita yksiä ja samoja ihmisiä joka kerta.

10 kommenttia:

 1. Hienosti olette talkoolaiset palkinneet...:)

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut taas hyvät talkoolaiset ja itsekin olette paljon saaneet aikaan. Kasvihuoneen kohdalla näyttää paremmalta vaikka tavaraa sekä jätettä on toiseksikin kerraksi. Ne ehkä saa siitä pois kun lumi sulaa niin kuin sanoit. Hienoa että on ystäviä ja sukulaisia jotka auttavat talkoissa. Hyvä te! E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me aika hyvin väsytimme talkoolaiset, vaikka kovin pitkää päivää ei tehtykään. Työ oli kuitenkin aika raskasta. Seuraavat talkoot ovat varmaan kolmen viikon päästä. Silloin varmaan saa jo maastakin jotain kiskottua.

   Poista
 3. Ison työn teitte. Talkoita pitäis järjestää (meidän) useammin, isolla porukalla saa nopeasti tulosta aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi kahdestaan mennyt varmaan koko kesä tuon kanssa. Talkoista on kyllä suuri apu. :)

   Poista
 4. Voi mahoton, on teillä ollut talkoot,ihan hiki tulee aatelessa tuota työn määrää.
  Olette kyllä ahkeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä hiki tulikin, aikamoista kiskomista se työ oli. :)

   Poista
 5. Voi herttinen sentään tuota rojun määrää!! Eipä tosiaankaan ole tainneet edelliset asukkaat kovin usein kaatopaikan tai minkään kierrätyspaikan suuntaan ajella. Hienoa, että teillä on mahdollisuus kutsua talkooväkeä auttamaan, koska porukalla hommat hoituvat ihan toisella tavalla kuin kahdestaan. Ja lisänä tulee vielä yhdessä tekemisen ilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rojun määrä pääsi yllättämään minutkin. Ei täältä ole roskia viety kolmeenkymmeneen vuoteen pois. Niinpä niitä löytyykin aivan valtavasti. Talkoisiin onneksi vielä tulee ihmisiä. :)

   Poista