Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 5. lokakuuta 2015

Kaivuutöiden jälkeen

Kaivuutöiden ohessa trenkituvalle tehtiin piha. Ennen tuossa kulki pieni väylä, joka kiersi kivien välissä, mutta nyt piha on aika hyvänkokoinen kenttä. Kunhan sepeli tuosta painuu piukaksi, pintaan tuodaan vielä kivituhkaa.


Kaivurilla tuo yläistutusalue muotoutui jo hyväksi. Kuski olisi laittanut pari isoa kiveä tuohon reunalle täydentämään, mutta Isäntä ei ollut antanut laittaa. Huoh... Tuota vasemmalla näkyvää kiveä on siirretty pari metriä pihasta poispäin ja nyt se on samalla tasolla noiden muiden kanssa. Oikein taidokkaasti oli siis tehty. Edelleen se on samassa asennossa ja sen päälle saa laitettua lyhtyjä, ruukkuja ja muuta tärkeää roinaa.


Alatasanne on vielä vähän piilossa, mutta tuohon se muotoutuu. Siihen on jo olemassa hieman pienemmät reunakivet. 


Trenkitupaa vastapäätä oleva huussi-puuvaja on nyt aivan näkyvissä. Sen eteen tuli hyvä tasainen kenttä, johon voi parkkeerata autonsa ja muut mahdolliset kulkupelit. Siihenkin on tulossa kivituhka myöhemmin. Huussin seinään tulevat pistorasiat, jotta autot saa talvella lämmitettyä.


Niitä isoja kiviä jäi jonkin verran olemaankin. Tämä yksilö on mielestäni aivan sammakon näköinen. Se koristaa nyt tuota trenkituvan parkkialueen reunaa.


Toinen suuri kivi asettui kauniisti talon sisääntulon lähelle. Se näyttää siltä kuin olisi tuossa ollutkin, mutta sammaleiden puuttuminen paljastaa sen uudistulokkaaksi.


Porttikivi on oikaistu suoraksi. Nuo oikealla olevat kuuset lähtevät sopivalla ajalla tuosta pois, jotta sisääntulosta tulee avarampi ja kutsuvampi. Tähänkin tielle tulee myöhemmin kivituhka.


Tietä siirrettiin hieman kauemmas talosta, jotta perustus ei liikkuisi ja isommallakin ajoneuvolla pääsisi pihalle. Avartaminen teki hyvää, nyt tuo nurkka ei ole niin synkän näköinen. Vielä syreenejäkin riittää olemaan vasemmalla.


Pihatietä ei jatkettu vielä pihalle asti, koska viemäröinnit on vielä tekemättä. Niinpä tässä seuraavaksi alkaakin niiden miettiminen. Nyt viemärit yhdistyvät keskellä pihaa ja jatkavat yhdessä kohti peltoa. Vanhat viemärit ovat siis vanhoja ja niiden uudistaminen on ajankohtaista. Se varmaan jää ensi vuoteen, koska tässä vielä riittää tekemistä noiden sähköjuttujen kanssa tälle syksylle.


Maitolaituri sai sanoa hyvästit. Se oli liikaa tiealueella ja joku oli siihen jo kolhaissut autoaankin. Niinpä se purettiin pois.


Kivet vielä odottavat uutta käyttöa jossain muualla.


Piha on melkoista kurapeltoa. Kun kovat sateet tulevat, siinä saakin varoa, etteivät saappaat jää jumiin.


Pihatuvan edusta ei ole tällä hetkellä mitenkään esteettisesti houkuttava, mutta sen aika tulee sitten myöhemmin.


Myöskään navetan edusta ei näytä hyvältä, mutta ainakin sinne asti on nyt sähköä tulossa.


Kaikki eivät ole niin pahoillaan pihan kääntämisestä. Kanoillahan on nyt mukavasti kuopimista, kun madot ovat aivan pinnassa. 


Pellollekin menee nykyään tie, joka tosin muuttuu heti pellon puolella saveksi. On muuten oikein kaunista sinistä savea.


Ja pellon ja pakarituvan välissä on nyt kiviä joka tarkoitukseen. Jos näitä ei tarvita, ne vaan peitetään maalla ja jätetään sinne. Tuossa muuten oli sellainen iso monttu, johon mahtui niitä isoja kivia aika tavalla. Eikä tuo alue ole vieläkään mitenkään erityisen paljon koholla.


Tämän syksyn kaivuutyöt ovat nyt ohi ja laskua odotellaan. Se vähän määrittää tulevien suurempien remonttien ajankohtia. Kohta onkin jo liian kylmä tehdä mitään pihalla, joten siirrymme sisätöihin. Niitäkin riittää pidemmäksi aikaa. Nyt on hyvä tehdä taas, kun on sähköä.

6 kommenttia:

 1. Jopas on ollut mylläyksiä teidän pihalla ja hienolta varmaankin näyttää ensi keväänä kun maat ovat asettuneet ja uusi ruoho kasvaa. Mukavaa valoisaa/sähköistä syksyä eloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta vielä piha paranee, onneksi. Oli täällä välillä kyllä aivan hirveän näköistä! Kohta saadaan navettaankin sähköt, taloon jo saatiin väliaikainen remonttisähkö. :)

   Poista
 2. Onko suunnitelmia tehty että kun pääsette remontoimaan päätaloa niin mikä on ensimmäinen kohde? Nyt sitä on hyvä suunnitella kun taloon tulee kohta sähkö ja ensimmäiset pakkasyötkin on tänä vuonna juuri olleet. En halua hoputtaa, muistakaa levätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päärakennukseen tulee nyt sähkö ja vesi, joten sen suhteen ei ole mitään kiirettä remontin kanssa. Salissa on parhaillaan otsonointi käynnissä, ja otsonointia jatketaan muissakin tiloissa aina, kun ei ole mitään remonttia menossa. Ennen sisätöihin siirtymistä on vielä korjattava viinirypäleet ja boysen-marjat.

   Poista