Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 7. lokakuuta 2024

300 kukkasipulia

Pihaympyrään piti saada myös kevätkukkijoita. Kävimme ostamassa muutaman kukkasipulin, jotka istutimme iltasella maahan. Alkoi jo olla aika myöhä, mutta arvelimme saavamme istutukset ihan hyvissä ajoin tehtyä.


Ensin istutimme viisi krookusta kaikkiin kuunliljojen väleihin.


Tulppaaneja oli yhteensä 120, punaisia, keltaisia ja valkoisia. Osa istutettiin tammen ympärille. Aurinko alkoi laskea ja aurinkokennolamput syttyivät valaisemaan kiviä.


Etureunoihin laitoimme myös tulppaaneja ruusulinjan ja vuorenkilpien väliin.


En tiedä, oliko järkevää laittaa vuoroittain punaisia, keltaisia ja valkoisia, vai olisiko ollut parempi keskittää värit. Keväällä sen sitten näkee. Nyt värit toistuvat kahdeksan sipulin ryhmissä.


Alkoi jo olla melkoisen hämärää, kun pääsimme narsisseihin. Niitä istutimme lähelle tuijia molemmin puolin ympyrää.


Takareunaan istutimme helmililjoja. Lopuksi ihan pimeydessä kaivoimme viimeiset krookukset suihkulähteen lähelle. Syksyillat ovat niin valtavan lyhyitä, ettei oikein paljon ehdi ennen pimeän tuloa, mutta saimme kuin saimmekin jokaisen sipulin maahan. Vaikka 300 sipulia tuntui isolta määrältä, ei isossa ympyrässä ollut ollenkaan hankalaa löytää niille paikkoja. Olisi mahtunut paljon enemmänkin.


Pihaympyrässä pitäisi vielä tehdä muutama toimenpide. Oksasilppu pitäisi levittää ja istuttaa mahdollisimman paljon maanpeitekasveja sekaan. Toivottavasti tänä vuonna ei tule kovin aikaisin lumipeite maahan.

4 kommenttia:

  1. Jotenkin niin hauskan havainnollista tuo illan saapuminen ja viimeiset otsalampun valossa :-D Keväällä näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinhan se syksyiltaisin menee, valo vaan hupenee, kunnes onkin ihan pimeää. Nyt on mukava odottaa kevättä ja kukkaloistoa.

      Poista
  2. Keväällä on tiedossa kaunista ja näyttävää kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä talvikin menee mukavasti, kun on iloista odotettavaa kevääksi. Toivottavasti eivät myyrät käy syömässä sipuleita.

      Poista