Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Kirjaston uusi vierassänky

Kirjastossakin oli nurkka, joka tarvitsi kohentamista. Laitoimme aikoinaan kirjakaapin yhteen nurkkaan. Vasta myöhemmin tuli tarve vieraspedille, jonka ratkaisimme tuomalla yläkerrasta vanhan sänkydivaanin kirjakaapin eteen, sillä muualla ei ollut sille tilaa. Hyvin tämäkin ratkaisu toimi aikansa. Vieraspeti ei vaan ollut ihan paras mahdollinen peti nukkumiseen, joten päätimme lopulta tehdä asialle jotain.


Siirsimme divaanin makuukamarin puolelle odottamaan parempaa aikaa. Tyhjensimme kirjakaapin ja siirsimme sen salin puolelle. Tämä siirto aiheutti sen, että kaappikello piti myös siirtää pois paikaltaan. Sali on nyt kauhean kaaoksen vallassa, mutta sekin tulee vielä järjestymään, kunhan saamme vanhan taffelipianon pois.


Mietimme pitkään, että olisi hienoa tehdä uusi vierassänky itse, mutta sitten ajanpuute ja kaikki muut odottavat puuhat veivät voiton ja lankesimme ostamaan uuden sängyn ja patjan Ikeasta. Palapelin kokoamiseen menikin tovi.


Mutta lopulta häkkyrä näytti siltä kuin ohjeessakin. Tässäkin pedissä on säilytystilaa alla kolmen laatikon verran.


Saimme pedin pedattua, ryijyn ripustettua ja kaapinkin paikoilleen, mutta vielä tuntui siltä, että jotain puuttuu. Eihän meillä jatkuvasti ollut tarvetta varsinaisesti pedille, joten olisi käytännöllisempää, jos paikalla olisi joku enemmän sohvamainen ratkaisu.


Siirryimme selaamaan Toria, eikä aikaakaan, kun läheltä näkyi löytyvän sängynpääty, joka oli oikein pompöösi ja kruusattu sekä leveydeltään riittävä sopiakseen sohvan selkänojaksi.


Selkänoja on ehkä hivenen turhan korkea, mutta olkoon nyt aikansa vähän korkeampana. Vielä pitäisi löytää tarpeeksi iso päiväpeitto, joka kävisi väriensä puolesta tuohon. Nykyinen on aivan liian pieni, eikä peitä kuin pienen osan. Kahdella viltillä on paikattu peittävyys. Vihreät tyynytkään eivät ole oikein sopivat, mutta nekin saavat olla odottamassa sopivampia päällisiä tai saavat siirtyä muualle.


Seuraavaksi pitäisi varmaan alkaa siivota makuukamaria ja järjestellä se taas majoituskäyttöön. Toisaalta on ollut ihan mukava nukkua yläkerrassakin. Myös sali vaatii pikaisia järjestelytoimenpiteitä.

2 kommenttia:

  1. Ihanasti tuosta päädystä tulee väriä ja tunnelmaa! Minusta se on just nappi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin se naamioi upouuden sängyn tuohon kuuluvaksi sohvaksi. Ryijy ei oikein istu tuohon, se varmaan vaihtaa paikkaa.

      Poista