Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 26. huhtikuuta 2019

Navettaremontti alkoi

Tällä viikolla alkoi navetan remontointi. Varsinainen kohde on katto, mutta sitä varten on ensin suoristettava rakennus, joka on painunut mutkalle toisesta päädystään.


Viime kesänä tyhjensimme lannasta tuon vasemman huoneen, joka oli mennyt aika huonoon ja vinoon kuntoon juuri sen lannan vuoksi. Mutta myös perustuksissa oli sanomista, sillä ne olivat betoniosiltaan jo haurastuneet aivan silpuksi.


Tarhan puolellakin on paljon korjattavaa, sillä seinät ovat siirtyneet perustuksilta ja alapuutkin ovat lahonneet.


Nyt toista reunaa on jo nostettu oikeaan korkoonsa. Päätyseinä oviaukkoineen tehdään ensin ja sitten korjataan sivuseinät kivineen.


Oma traktori oli hieman liian tehoton työhön, joten Isäntä kävi lainaamassa naapurilta. Ei tuokaan mikään sellainen suuri jätti ole, mutta meidän pikkuisen rinnalla ihan jättiläinen.


Isäntä on saanut huhkia kesäisissä tunnelmissa tämän viikon lomalla, vaikka työtä kai tuo enimmäkseen on ollut. Mutta eipä voi ilmoja ainakaan haukkua, kun vielä illallakin pärjää ilman pitkähihaista.

8 kommenttia:

  1. Mikä savotta! Tsempit isännälle! Mukavampi näillä keleillä kumminkin varmaan tehdä kuin räntäsateessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savottaa riittää vähäksi aikaa tuossa. Onneksi Isännällä on ammattilainen mukana tekemässä, ei tuota yksin kukaan jaksaisi. :)

      Poista
  2. No juu, pikkuisen on kokoeroa traktoreissa! Aika hauska kuva! Eipä tosiaankaan ole helppo projekti tuonkuntoisen rakennuksen korjaaminen. Teillä kuitenkin taitaa olla kaikki tuollainen työ niin osa elämäntapaa, että se ei tunnu rasitteelta, ei edes lomaviikolla. Oikein mukavaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko talvi kerättiin voimia tätä rupeamaa varten. Eikä tämän jälkeenkään heti aloiteta uutta projektia. On ihan pakko säädellä töitä, ettei uuvu. Hyvää kevättä myös sinulle, Marjatta!

      Poista
  3. Tsemppiä urakkaan, ei ole mikään ihan pieni juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jo alkumetreillä näytti siltä, että korjaustyö vaan laajenee, mutta alkaahan tuo jo pikkuhiljaa olla siinä vaiheessa, että pääsee tekemään uutta. :)

      Poista
  4. Ohhoh, tuon olisi kyllä aikasen moni pistänyt tuolla traktorilla nurin ja rakentanut uuden tilalla. On tuossa tekeminen, vaan teitä seuranneina varmasti siitä hyvä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuden tekemisessä vasta olisikin ollut työtä! Me vain korjailemme ja välttelemme liikaa työtä, niin pääsee paljon helpommalla. :)

      Poista