Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 9. syyskuuta 2016

Hapankurkku

Siellä ihmeellisessä puutarhassa aiheena oli hapankurkku. Jokainen halukas sai omista kurkuistaan tehdä happamia. Jouduin ostamaan kurkut, sillä en ollut niitä itse edes yrittänyt kasvattaa. Ostin siis pari kiloa kurkkuja, mutta tillit olivat omasta maasta. 



Ja näin siis valmistetaan hapankurkkuja:

Tarvittavat ainekset:
Astia, esimerkiksi ämpäri, pienemmille määrille riittää lasipurkki.
Suolavettä (liemi)
Heraa (aktivaattori)
Kurkkuja (pääainesosa)
Valkosipulia (mauste, mutta myös pääainesosa)
Piparjuurta (mauste)
Tammenlehtiä (säilöntäaine)
Kirsikanlehtiä (mauste ja säilöntäaine)
Herukanlehtiä (mauste)
Laakerinlehti (mauste)
Kruunutilliä (mauste)
Valkopippuria (mauste)
Sinapinsiemeniä (mauste)

Kiinteät aineet ladotaan kerroksittain omien mieltymyksien mukaan. Laitoin paljon valkosipulia, mutta vähän tilliä. Kaadetaan suolavesi juuri ja juuri peittämään kiinteä aines ja lorautetaan heraa sekaan noin puoli desiä. Lautanen kannattaa laittaa painoksi, että kiinteä aines pysyy nesteen alla. Laitetaan kansi kiinni ja odotetaan 10 päivää, että kurkut valmistuvat. Astia saa olla ihan huoneenlämmössä. Ja sitten nautitaan. 

Saimme maistaa jo valmiita hapankurkkuja, eikä maussa ollut moittimista. Maku on pehmeämpi kuin maustekurkuissa, eikä niin etikkainen. 

Vielä on viikko odottamista ennen kurkkujen valmistumista. Huoh...

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mutta maukas on. Maistoimme ensimmäiset maistiaiset tänään, vaikka kuusi päivää pitäisi vielä odottaa. Erittäin hyvää kurkkua on tulossa. Isäntä ei edes tajunnut, että kyseessä on hapatettu tuote. Maistuu tarpeeksi paljon etikkakurkulta. :)

      Poista
  2. Tuota reseptiä pitää ehdottomasti joskus kokeilla.
    Mukavaa alkanutta viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Nyt jo uskallan sanoa, että erittäin hyvää tulee. :)

      Poista
  3. In Russia traditionally and make sour cucumbers. But we do not add Heraa (aktivaattori). The acid itself is produced during fermentation.I hope you enjoyed it

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I think adding whey just assures the acid process. We tasted one cucumber today and it was very tasty. :)

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä. Täytyypä ihan kokeilla tuota reseptiä. -Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Mielestäni kurkuista tulee paremman makuisia kuin maustekurkuista. Kaunista ja lämmintä viikonloppua! :)

      Poista