Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Siivousta eli purgato stercore

Viikonloppuna kävimme Kivimäessä siivoamassa. Aloitin kellarikomerosta, joka oli täynnä muoviroskaa. Kymmenen jätesäkillisen jälkeen pääsin jo itse komeroon.


Kun lattiatila oli raivattu, selvisi, että tuo pakastinkin on täynnä muoviroskaa. Tällä kertaa pakastinta ei saatu mahtumaan kaatopaikkakuormaan, mutta toisella kertaa sitten. Nyt kuormassa oli 7 kahvinkeitintä (kaikista puuttui pannut), pyykinpesukone, mikro, kaappipakastin ja tiskikone. Mikään ei ollut toimiva. Näiden päälle sitten lastattiin nuo jätesäkit.


Isäntä tarttui sikliin ja raaputti yläkerran rappuset. Niiden pesu jäi vielä tekemättä, mutta keittiön lattiaa ehdittiin jo pestä. Tosin vain muutaman lankun verran, koska työ on todella hidasta ja likaista. Vettä pitää vaihtaa jatkuvasti, että tulos on edes tyydyttävä. Paska on todella piukkaan tinttaantunut lattiaan, joten sitä pitää ihan tosissaan juuriharjalla hinkata. Huonekalut on jo puhdistettu. Tuosta kuvasta näkyykin, että lattia on jo kirkkaan sininen pestyistä kohdista.


Hieno huomio oli, että kissat eivät ole päässeet olemaan toisella puolella taloa vielä kovin pitkään. Kun tuuletimme, hälveni haju huomattavasti. Nyt jätimme keittiön ja salin välisen oven kiinni, että tulos pysyisi. Tämän puolen siivoamisessa menee kyllä valtavan pitkään, mutta mikäs kiire valmiissa maailmassa olisi. 

Noiden ylimpien kuvien outo valoitus johtuu vain siitä, että keittiössä on kasvilamppu loisteputkena.

8 kommenttia:

 1. Jos ete vielä ole riemuinneet kaikesta talokaupan mukana tulleesta irtaimesta, niin lupaan että tulette riemuitsemaan. Ne on mahtava osa taloa, ja kuvista päätellen on noita aarteita runsaammanlaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olemme suuresti iloinneet, vaikka irtaimistosta jouduimme erikseen maksamaankin. Aarteita on tosiaan joka paikassa ja niillä pääosin varmasti tulemme talon kalustamaan. Edellisen omistajan isä on ollut puuseppä, joten moni huonekalu on hänen tekemänsä. Luulisin ainakin, että kaikki nuo keittiön kalusteet ovat hänen perujaan.

   Poista
 2. Mikään ei ole niin tärkeä kapistus, kuin rikkinäinen ja pannuton kahvinkeitin. Sitähän voi vielä tarvita! Onnellinen se, jolla niitä on oikein moniakin kappaleita! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei koskaan tiedä, mihin niitä voi vielä tarvita. Oikeastaan kannattaa säästää kaikki, roskatkin. ;)

   Poista
 3. Muistattehan suojata itsenne...
  Mahtava seurata miten tuolta se piilossa oleva hieno talo kalusteineen kuoriutuu esiin.
  -Rosanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan niin hidasta hommaa. Eikä sinne pääse talviaikaan niin usein viikonloppuisinkaan. Mutta kyllä minä silmissäni jo näen sen suuressa loistossaan.

   Poista
 4. Tuon ensimmäisen kuvan lattia on minusta tosi hieno näin kasvilampun valossa!

  Vaikka työtä on aivan järjettömästi, tämä raivausvaihe on omalla tavallaan myös tavattoman tyydyttävää, eikö vaan! Ja paljon helpompi on heittää pois toisten vanhoja kamoja kuin omiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan tuo sininen väri houkuttaa. Muuta maalia ei siinä ole ollut koskaan. On kyllä mahtavaa heittää pois toisen vanhoja kamoja, ei sureta yhtään, kun ei ole mitään tunnesiteitä niihin. Mutta kyllä meissäkin se pieni hamsteri asustaa, valitettavasti.

   Poista