Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Tapahtui vuonna 2017

TAMMIKUU

Tammikuussa remontoimme makuukamaria, valoimme kynttilöitä, suunnittelimme eri rakennusten korjauksia, päivitimme puutarhasuunnitelman ja purimme porukalla salia.



HELMIKUU

Helmikuussa tapetoimme makuukamarin, purimme kirjaston seinämateriaalit, pienensimme kirjaston ja salin välistä oviaukkoa, levytimme kirjaston seinät, pilkoimme ystävän avulla salin takan, saimme kevään ensimmäiset tiput ja ihailimme kuttujen talviriehaa.



MAALISKUU

Maaliskuussa kuurasimme kirjaston katon, paperoimme seinät, tapetoimme ja maalasimme ne. Maalasimme kirjaston lattian. Tarkastimme puuttuvan piipun olemassaolon ja korjattavuuden, valitsimme saliin tapetin, ostimme Porin Matin kirjastoon ja ihmettelimme kevään ensimmäisiä kukkasia.



HUHTIKUU

Huhtikuussa siivosimme ja kitkimme kasvihuoneen, saimme muurarin töihin, hella purettiin kokonaan, salin reikä paikattiin, hankimme kesäkalustoja, teimme kasvihuoneeseen altaan, jota aloimme kiveämään ja teimme kaikkialla kevätsiivousta.



TOUKOKUU

Toukokuussa korjasimme paviljonkitasanteen kivimuurin, siivosimme lähes jokaisen styrox-laatikon, levensimme varjopenkin käytävän, kuljettelimme kiviä kasvihuoneeseen, erotimme kutut ja kanat, viimeistelimme kasvimaan kylvöineen, suojasimme kesäkukat vuohilta, teimme varjopenkin valmiiksi, silppusimme risuja ja sisustimme kirjastoa.



KESÄKUU

Kesäkuussa teimme aittapolun, siirsimme sieltä herukat marjatarhaan, kaadoimme aittapihan kaikki vaahterat, joista teimme kerppuja kutuille, silppusimme valtavasti oksia, pilkoimme polttopuita, raivasimme tuoksuvatukon, säilöimme voikukat ja raparperit mehuiksi ja simaksi, kitkimme taas kasvihuoneen ja siivosimme ja kalkitsimme toisen kanalan huoneista.



HEINÄKUU

Heinäkuussa pinosimme loput polttopuut, siivosimme loput risut pihalta, hioimme ja maalasimme makuukamarin lattian, laitoimme heinät seipäille, siivosimme pihatuvan edustan, laitoimme makuukamarin lattialistat paikoilleen, kannoimme huonekalut sisälle ja muutimme taloon asumaan, pidimme sukujuhlat alapihalla, matkailimme kotimaassa, hankimme sängynpäätyjä aitatarvikkeiksi, korjasimme heinät ylisille ja istutimme Suomi 100 -juhlavuoden puuksi tammen aittapihalle.



ELOKUU

Elokuussa korjasimme kattoja, teimme punaherukkasimaa, pilkoimme loput pöllit polttopuiksi ja pinosimme ne, siirsimme punaherukat marjatarhaan, kävimme tehtaalla vaihtamassa salin tapetin, korjasimme satoa vadelmista ja kurpitsoista, vaihdoimme pihatupaan oven, savupiiput tulivat valmiiksi, hankimme isot lasilyhdyt ja poistimme kylpyhuoneen väliseinän.



SYYSKUU

Syyskuussa pönkkäsimme suulin kattoa, laitoimme kissoille luukun, kunnostimme kaivon, aloitimme kefiirituotannon, saimme aloittaa puulämmityksen makuukamarin kakluunissa, upotimme syksyn kukkasipulit, korjasimme rypälesadon, hillosimme, kuivasimme ja pakastimme satoa talteen.



LOKAKUU

Lokakuussa korjasimme loppusadon talteen ja säilöimme sen, aloitimme kombuchan ja junin valmistamisen, teimme syysistutuksia, valmistauduimme talven tuloon talossa, teimme varjolevähtämöön seinät ja portin, istutimme kasvihuoneen entiset kukkasipulit, ja Reino-hellan uudelleen muuraaminen alkoi.



MARRASKUU

Marraskuussa valaisimme pimeää pihaa, Reino-hella alkoi valmistua, poistimme vanhan lämmityskattilan kylpyhuoneesta, löysimme muumion ja päästimme Käpyn jokapäiväisestä lypsystä.




JOULUKUU

Joulukuussa kylpyhuoneen seinä saatiin umpeen, aloitimme puulämmityksen koko talossa, poistimme sähköpatterit käytöstä, päätimme viettää joulun siistityssä talon keittiössä, leivoin ensimmäiset leivät uudessa uunissa, siivosimme keittiön, tein jouluruuat, vietimme tunnelmallisen joulun niiskutellen ja valmistauduimme uuteen vaiheikkaaseen vuoteen.



Huh, olipa siinä ihan tarpeeksi kirjoittamista! Hyvää ja turvallista uutta vuotta sinulle, lukijani!

10 kommenttia:

  1. Teillä on ollut toimelias vuosi :)
    Ihanaa tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän jotain toimintaa tule tänäkin vuonna. Ihanaa vuotta myös sinulle! :)

      Poista
  2. Mahtawaa! Käsittättömän paljon olette saanut aikaiksesi! Hieno juttu - ja hyvää ja turvallista uutta vuotta myös teille! Suosikkiblogejani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vaikea hahmottaa näin suuressa paikassa tehtyä työtä, kun mitään ei ole tullut oikeastaan valmiiksi asti. Mutta paljon on toki edistytty. Oikein hyvää vuotta sinulle! :)

      Poista
  3. Hyvää Uutta Vuotta teille sinne Kivimäkeen!

    VastaaPoista
  4. Aikaasaava vuosi oli. Hyvää ja samaa intoa tällekin vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin sen saa näkymään, kun yhdistelee kaiken samalle sivulle. Hyvää vuotta myös teille! :)

      Poista
  5. Ihan hengästyttää tuo teidän vauhti! Olette saaneet paljon aikaan. Oikein hyvää, nautinnollista ja mielenkiintoista tätä vuotta teille sinne Kivimäkeen!

    VastaaPoista