Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kasvihuoneen kevätsiivoa

Tämän kevään puutarhatyöt alkoivat miellyttävissä tunnelmissa kasvihuoneessa. Ulkona satoi vettä ihan kunnolla, mutta viinitarhassa oli kuivaa ja lämmintä. Isäntä aloitti roskien viemisellä, ja minä aloin siivota boyseneita.


Kuolleiden pensaiden tilalle istutin juurtuneita versoja. Saa nähdä, onnistuuko tällainen lisäys näille.


Haravoinnin jälkeen toinen puoli alkoi jo näyttää paremmalta. Maapohjassa kasvaa paljon heinää ja nokkosta, mutta myös kevätkukkia. Pitäisi keksiä joku hyvä ratkaisu, ettei kesällä tarvitsisi kahlata nokkosissa. Tällä viikolla vien tuoretta nokkosta yhdelle ihmiselle. Ehkä pitäisi korjata satoa viikoittain, jotta kasvu pysyy matalana.


Toiselta puolelta lähti vanha laho pöytäryhmä pois. Haravointi on vielä tekemättä. Lehtiä on aika vähän, sillä kutut ovat tehneet kevään mittaan hyvää työtä syömällä rouskuvan kuivat lehdet suihinsa.  Viiniköynnöksetkin on vielä leikkaamatta tältä keväältä. Olemme siinä hieman myöhässä.


Pöytäryhmä pääsi hyvään tarkoitukseen lahonakin. Se on kuttujen herkkua (makunsa kullakin), joten hävittäkööt sitten tämän pöydän jäännökset. Olisi kyllä mukava saada jostain pöytäryhmä kasvihuoneeseen edesmenneen tilalle.


Lampi näyttää vielä hurjalta, mutta kesällä tuossa on jo varmasti uusi hieno lampi kivineen ja suihkulähteineen. Ehkä olisi syytä jo viimein siistiä nuo repsottavat muovitkin.


Näin suuressa kasvihuoneessa on aina paljon työtä, mutta on valtavan mukavaa mennä kylmänä ja koleana päivänä tyyneen ja lämpimään maailmaan. Kissatkin viihtyvät siellä päiväunillaan.

14 kommenttia:

 1. Oi, suihkulähde ja kaikkea! Ihanaa. Varmasti on keidas sekä kevätsateella että kesähelteellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesähelteellä voi olla melkoinen sauna, kun jo nyt aurinkoisena päivänä lämpö nousee mukavasti. Mutta illan viileydessä voi vielä nauttia lämmöstä täällä solisevan veden äärellä upouuden pöydän tuoksuessa tuoreelta puulta. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vähän kerrallaan kasvihuonekin on muuttunut edukseen. Alkuunhan tämä oli rikki ja täynnä roskaa. Nyt pääsee jo vapaasti kulkemaan päästä päähän. Kyllä tästä vielä paratiisi tulee. :)

   Poista
 3. Kadehdittavan komea ja tilava kasvihuone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso tämä todellakin on, 300 neliötä kaikkiaan. Mutta on siinä sitten siivoamistakin. :)

   Poista
 4. Meidän kasvari on saman näköinen, mutta onneksi paljn pienempi. Sksyllä päätin, että tämä oli viimmeinen vuosi tätä laatua, mutta puolison suunnitelmat ovat toiset. Jotta kait mekin sitten joskus. Se on suurta onnea kun pääsee omasta kasvihuoneesta keräämään kunnolla satoa. Sitä ennen on vain otettava muutama askel.
  Pidähän meidät ajantasalla mitä kasvarissa tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tarvitaan aikaa ja vaivaa kasvihuoneen kanssa, mutta kyllä sato sen sitten palkitsee. Varmasti kerron, mitä kesän mittaan täällä tapahtuu. :)

   Poista
 5. Hieno kasvihuone teillä on. Siellä on pilvisenä ja sateisena päivänä ilo olla. Toivon että istuttamasi lähtevät kasvuun. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone oli yksi syy, että tähän paikkaan ihastuin. Kun kävimme katsomassa, olivat viinirypäleet ja boysenit juuri kypsymässä. Saapa nähdä, miten pikkutaimille käy. :)

   Poista
 6. Teidän reippautta ja ahkeruutta sekä talon että puutarhan kanssa ei voi kun ihailla! Mieletön kasvihuone, ei voi käsittää.. :D En ole viherpeukalo ollenkaan, mutta asia on kummasti alkanut kiinnostamaan maalle muuton jälkeen ja muutaman neliön kasvihuoneesta on jo uskallettu useampana keväänä haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitimme muutama vuosi kuuden neliön kasvihuoneella, joten äkkiä siihenkin oppii. Meillä on täällä tekemistäkin, joten pakkohan niitä on tehdä täällä pois. Eikä meillä niin hurja tahti ole ollut, vaikka siltä vaikuttaisi. :)

   Poista
 7. Ihanan suuri kasvihuone. Sinne mahtuu vaikka jos mitä.
  Eiköhän se pöytäryhmäkin jostain löydy. Kirppiksiltä varmasti löytää. Niillä on aika hyvä tarjonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla ihan ilo tuosta isosta kasvihuoneesta, kun on saanut kaikki turhat rojut sieltä pois. Saattaa myös olla, että teemme itse pöytäryhmän, ellei helposti löydy kirppiksiltä. :)

   Poista