Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Kasvihuoneelta edelleen

On ollut ilo olla illat kasvihuoneella, sillä kevätkin saapui sinne ihan valtavalla voimalla.


Poistimme altaasta kaiken muovin ja styroxin. Leikkasin myös päädyn villiviinin alemmas. 


Viiniköynnökset on nyt leikattuina, eivätkä huitele enää pitkin kattolautoja. Ehtivät ne silti melkoisen korkealle kesän mittaan. Toivottavasti tänä vuonna tulee satoa, viime vuonna ei tullut kuin vähän maistiaisia.


Aika paljon uskalsin leikata, vaikka vähän hirvittikin. Oikeastihan viiniköynnöksen saisi leikata ihan matalaksi, mutta nämä ovat kasvaneet villeinä monta vuotta, joten ihan niin radikaalia leikkausta en uskaltanut tehdä.


Isäntä leikkasi kaikki roikkuvat muovinrepaleet pois. Näkymä parani heti kertaheitolla. 


Toinen puolikin siistiytyi muovien leikkaamisen jälkeen. Nämä kaksi kuvaa ovat kasvihuoneen talon puolen päästä.


Trenkituvan päässäkin on jo näkymä muuttunut. Nuo säkit pääsevät siistiin järjestykseen toiseen päähän, kunhan siellä olevat istutuspöydät ovat kunnossa.


Seuraavaksi alkaakin lammen uudelleen muotoilu ja allaskumin laitto.


Vihtori sulautuu hyvin tänne värinsä puolesta. Se on aktiivisesti pitänyt meille seuraa ja leikkinyt kuivien lehtien kanssa, kiipeillyt tolpissa ja jahdannut köynnöksien päitä.


Kuin huomaamatta muutkin narsissit ovat alkaneet avautua. Etualan tulppaaneista on joku röhiläs haukannut ohimennessään. Nyt on kutuilta jo pääsy kielletty tänne.


Jos haluat nopeasti vilkaista, millaista kasvihuoneessa oli aivan alussa, kurkista tästä. Itsekin kauhistuin.

12 kommenttia:

 1. Aikamoinen määrä työtä on tehty kasvihuoneen kanssa! Toivottavasti saatte hyvän sadon rypäleistä. Mun kaksi viinirypälettä on istutettu vasta viime vuonna, lähinnä odotan että kunhan ovat hengissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tänä vuonna tulee satoa ihan korjattavaksi asti. On tuossa vielä tekemistä, mutta ihan hyvältä näyttää jo omaankin silmään. :)

   Poista
 2. Pian ne kukkaset päänsä nostaa ku saavat valoa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kukat saa kyllä siirtää jonnekin muualle, sillä ne on istutettu ihan keskelle kulkuväylää. Mutta sitä ennen saavat rauhassa kukkia. :)

   Poista
 3. Oh-hoh. Kurkistin :-D Mieletön kasvihunemaailma teillä! Ja ihanaa, kun tulee aikaista kukkaloistoa. Tuo Vihtori-loisto vain vie kokonaan huomion, mikä karvapehwa! ♥ Paljon rapsutuksia hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihtori on aivan ihana karvapylly-pörröpää! Kasvihuone on mukava keväällä, kun siellä pääsee nauttimaan aikaisesta keväästä, joka sitten jatkuu myöhemmin ulkopuolellakin. :)

   Poista
 4. Vihtori kiinnitti minunkin huomioni, muhkea tapaus! Paljon olette saaneet jo aikaiseksi talossa, pihalla ja kasvihuoneissa. Kaikkea hyvää siis edelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihtori on muhkea pieni kissaherra, ihanan eloisa ja seurallinen. On vähän jo tehtynä, vaikka paljon on vielä tekemättäkin. Mukava seurata vanhojen kuvien kautta muuttumista. :)

   Poista
 5. Olen tainnut sanoa jo muutaman kerran ennenkin, että olette todella aikaansaavia vähän joka saralla. Kasvihuonekin näyttää jo ihan erilaiselta kuin aiemmin. Toivottavasti saatte hyvän ja runsaan sadon tulevalla satokaudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tekeminen on mukavaa, saa jotain aikaankin. Vielä on niin, että jokaikinen pienikin toimenpide on muutosta parempaan. :)

   Poista
 6. Unohtui ihan sanoa.... mikä upea Vihtori.

  VastaaPoista