Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Liskoja ja muita kevään merkkejä

Kevät etenee aivan kohinalla ja joka päivä saa ihastella kaikkea uutta. Varsinkin kissoilla alkaa olla kaikenlaista mielenkiintoista pihalla, eivätkä ne malta kuin käydä syömässä välillä (jos ei pihalta löydy parempia eväitä). Sitten alkaa taas saalistus, tuli saalista tai ei. Kevään merkkinä saaliiksi saattaa joutua sisilisko, hännällä tai ilman. Mutta lisko ei ole syötävä, ainoastaan hirmuisen koukuttava seurattava ja leikittävä saalis. Ja niitä kannetaan tietysti sisätiloihin. Yhtenä aamuna löysin ison hirmuliskon verhoista. Sillä oli vielä häntänsäkin tallella. En edes hoksannut ottaa kuvaa siitä, vaan kiikutin liskon pihalle. Toivottavasti pysyy nyt tarpeeksi piilossa kissoilta. 


Maltoin pitää katseeni maassa hetken, kun huomasin jotain sinistä kaiteen luona. Idänsinililja jo kukkii paikoitellen. Ja missä ei vielä ole kukkia, on ainakin nuppuja.


Kasvihuoneen narsissit puhkeavat kukkaan aivan kohta. Siellä tietysti ilmasto on lämpimämpikin.


Otin pari apulaista siivoamaan kasvihuonetta. Rapsakat lehdet olivat näiden pullukoiden suosiossa. Ja olikin erittäin suotavaa syödä niitä vähemmäksi. Pitää tuoda kutut tänne useammin töihin.


Raparperilaatat ovat odotelleet jo pitkään valmiina, mutta varmasti niiden paikka pian valmistuukin käytäväksi trenkituvan pihan ja kuivurin pihan väliselle polulle.


Joka päivä tuntuu tapahtuvan todella paljon pihalla. Välillä ei vaan ehdi kuin käymään pikakierroksen katsomassa, kun taas työt kutsuvat.

2 kommenttia:

  1. On siulla hauska apulainen , jolle maistuu kuivatkin lehdet, säästyt haravoinnilta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava rouske käy, kun kutut ovat työssä. :)

      Poista